»Kajeri« pregledali preteklo delo in si postavili nove cilje

Občni zbor KD Kajer Bučečovci

Branko Košti, sobota, 16. februar 2013 ob 11:531
Občni zbor KD Kajer Bučečovci

Občni zbor KD Kajer Bučečovci

Člani KD Kajer iz Bučečovec, enega izmed najuspešnejših društev v občini Križevci, so se v petek, 15. februarja, zbrali v vaško - gasilskem domu na rednem letnem občnem zboru.

Poročila o opravljenih aktivnostih v jubilejnem letu 2012, v katerem so praznovali 10 let delovanja društva, so predstavili predsednik Zvonko Šijanec in vodje posameznih sekcij. Iz njih je razbrati, da je za njimi še eno uspešno leto v sicer kratki, a zelo plodni zgodovini njihovega delovanja na kulturnem področju.  Posebej so izpostavili skupine, katerim se je z uspešnimi nastopi na območnih srečanjih uspelo uvrstiti na medobmočna srečanja: mlajša in starejša folklorna skupina in pevci ljudskih pesmi pri FS Kajer. Mlajša folklorna skupina je ta uspeh nadgradila z uvrstitvijo na državno srečanje, kar pomeni, da sodi med najkvalitetnejše skupine v državi. Folklorniki so se v lanskem letu prvič predstavili izven meja domovine, saj so sodelovali na mednarodnem festivalu v Italiji.

Na občnem zboru so sprejeli tudi ambiciozen program dela v letošnjem letu, katerega realizacija je seveda v veliki meri odvisna od realizacije finančnega programa, ki je glede na trenutne razmere postavljen zelo ambiciozno. Poleg že ustaljenih dejavnosti želijo intenzivirati raziskavo kulturne dediščine murskega polja.

Poleg župana Občine Križevci mag. Branka Beleca, so bili na zboru navzoči predstavniki sosednjih kulturnih društev, s katerimi sodelujejo: KD Janko Divjak iz Kapele, KD Anton Krempl Mala Nedelja, folklorno društvo Sv. Jurij ob Ščavnici in KD Križevci.


Več v Kultura in izobraževanje