Voda še ogroža objekte

Gasilci imajo ponovno delo s črpanjem vode iz stanovanjskih in gospodarskih objektov

Prlekija-on.net, petek, 1. marec 2013 ob 13:57
Gasilci PGD Ljutomer spet črpajo vodo pri trgovini Lidl

Gasilci PGD Ljutomer spet črpajo vodo pri trgovini Lidl

Stanje vodotokov se je zadnje dni sicer umirilo, ne dežuje več, tudi vreme je napovedano sončno, a voda še ponekod vedno ogroža stanovanjske in druge objekte. Gasilci imajo ponovno delo s črpanjem vode iz stanovanjskih in gospodarskih objektov.

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje so v petek, 1. marca, ob 10.11 na Cvenu gasilci PGD Cven iz kletnih prostorov stanovanjske hiše izčrpali okoli 7.000 litrov meteorne vode. Ljutomerski gasilci pa so ponovno črpali vodo pri trgovini Lidl v Ljutomeru, kjer so prečrpali okoli 2.000 litrov meteorne vode.

Gladina vodotokov upada
Gladina vodotokov upada

Že v četrtek, 28. februarja, pa so v Pristavi, gasilci iz PGD Pristava, Podgradje, Stročja vas in Razkrižje pričeli s črpanjem meteorne vode, ki je ogrožala stanovanjske ter gospodarske objekte. Prečrpano je bilo 540.000 litrov vode.

V soboto, 2. marca, pa so v Račkem vrhu gasilci PGD Hrašenski vrh iz kleti stanovanjskega objekta izčrpali okoli 2.000 litrov meteorne vode, v Malem Brebrovniku pa so gasilci PGD Miklavž pri Ormožu iz kletnih prostorov stanovanjske hiše so izčrpali okoli 500 litrov vode.

V Babincih pa je zaradi taljenja snega in dežnih padavin, voda in mulj ogrožala stanovanjsko hišo. Na pomoč so odšli gasilci PGD Babinci in Ljutomer, kateri so prečrpavali mulj in vodo ter s tem preprečili zalitje stanovanjske hiše.


Več v Narava