Voznik zapeljal v reko Muro in podlegel poškodbam

Voznik osebnega vozila je prebil varnostno ograjo in končal v reki

Prlekija-on.net, četrtek, 7. marec 2013 ob 21:25
Voznik zapeljal v Muro

Voznik zapeljal v Muro

Na mostu čez reko Muro med Veržejem in Dokležovjem, so v četrtek, 7. marca, nekaj po 19. uri opazili, da manjka del zaščitne ograje, zato so posumili, da bi lahko šlo za prometno nesrečo in možnost, da je avto zdrsnil v reko.

Takoj po prijavi so bili na kraj dogodka napoteni policisti, gasilci, reševalci in potapljači.

Policisti so z ogledom kraja ugotovili, da se je voznik z avtomobilom peljal iz smeri Dokležovja v smeri Veržeja. Zaradi neprilagojene hitrosti je na mostu prebil zaščitno ograjo in zapeljal v reko Muro. Ob 21.25 uri so potapljači v narasli, deroči in kalni vodi našli osebni avtomobil VW sharan, ki ga je vodni tok potegnil okrog 300 metrov od mostu.

V reševalni akciji so posredovali gasilci iz GD Murska Sobota, PGD Ljutomer, PGD Gornja Radgona, PGD Ižakovci ter enota podvodno reševalne službe GA-PO-RA iz Gornje Radgone, ki so avtomobil potegnili iz vode, v avtomobilu pa je bil najden mrtev 41-letni voznik. Po neuradnih podatkih gre za policijskega uslužbenca iz Murske Sobote, ki je bil zaposlen tudi na PP Ljutomer.

Odrejena je bila obdukcija, ki bo pokazala točen vzrok smrti.

Zaradi reševanja prometne nesreče je bila cesta popolnoma zaprta za ves promet do 23.50 ure.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Črna kronika