Sneg ponehal, prihaja dež

Veter je povzročal nekaj težav na cestah, saj je razpihoval rahel sneg in zmanjševal vidljivost

Prlekija-on.net, petek, 15. marec 2013 ob 12:372
Sobota bo lepa, a mrzla

Sobota bo lepa, a mrzla

Sneg, ki je naše kraje spet zajel v četrtek, je ponehal, v petek pa bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. Severni veter, ki ovzroča nekaj težav na cestah, saj razpihuje rahel sneg in zmanjšuje vidljivost, bo postopno oslabel.

V soboto bo pretežno jasno in zjutraj mrzlo, najnižje jutranje temperature bodo od -12 do -3, najvišje dnevne pa od 1 do 6 stopinj Celzija.

Po vremenskih napovedih, se bo v nedeljo od zahoda postopno povsod pooblačilo, zapihal pa bo jugozahodnik, bo pa tudi nekoliko topleje. V ponedeljek bo oblačno s pogostimi padavinami, ki bodo močnejše v zahodni Sloveniji. Snežna meja bo pod 1.000 metri nadmorske višine, snežilo pa bo lahko tudi po dolinah severozahodne Slovenije.

Zapora cest
Madžarska je zaradi izrednih snežnih razmer in neurejenih cestišč zaprla vstop v državo za tovorna in osebna vozila pri mejnem prehodu Pince, za tovorna vozila pa velja prepoved vstopa v državo pri Dolgi vasi. Prepoved vožnje tovornih vozil, velja tudi na mejnem prehodu v Petišovcih na hrvaški strani.

Nogometa ne bo
Zaradi slabih vremenskih razmer je vodja tekmovanja 3. SNL-vzhod, kjer nastopa tudi Avto Rajh Ljutomer, sprejel sklep, da se vse tekme 14. kroga preložijo na sredo, 1. maja. Prvenstvo se bo nadaljevalo s 15. krogom v soboto, 23. marca in nedeljo, 24. marca.

Tudi tekem U14 zaradi zasneženih igrišč in nizkih temperatur ne bo. V kategoriji U14 bi Ljutomer moral gostiti Rudar iz Velenja. Tekma je prav tako preložena na 1. maj.

Previdno na cestah
Policija voznike opozarja, da so ceste v Pomurju zaradi zapadlega snega na nekaterih odsekih še vedno zasnežene in poledenele. Zaradi tega hitrost vožnje prilagodite razmeram na cesti.

Bralec Jože pa nam je poslal spodjne fotografije in video snežnih razmer iz Mekotnjaka.

Če imate tudi vi kakšne fotografije, nam jih lahko posredujete ali jih dodate v našo galerijo.




Več v Narava