Ustvarjalni dan v DSO Gornja Radgona

Že drugič uspešno sodelovanje z domačimi likovniki

Filip Matko, nedelja, 24. marec 2013 ob 16:27
Direktor Marjan Žula opazuje spretne prste

Direktor Marjan Žula opazuje spretne prste

Lansko leto je v Domu starejših občanov Gornja Radgona bila prvič izvedena velikonočna likovna kolonija, ki so jo pripravili v sodelovanju z Likovnim društvom Gornja Radgona. Izkušnja je bila dobra in dogovorjeno je bilo, da se to ponovi čez leto dni. Tako je tudi letos v dneh pred velikonočnimi prazniki strokovni vodja v domu, Jožica Šemnički, povabila članice in člane gornjeradgonskega likovnega društva k podobnemu dnevu ustvarjalnosti.

Zatorej so bile v avli doma, 22. marca dopoldne, izvedene kar tri ustvarjalne delavnice. V okviru prve, likovne, so se zbrali slikarke in slikarji (Tatjana Mijatović, Branko Borko, Pavla Krajnc, Simona Grosman, Danila Krpič, Jasna Brunskole, Filip Matko Ficko), v drugi (pod vodstvom Milene Marije Reščič) so se zbrali oblikovalci gline, a v tretji (pod vodstvom Terezije Šeruga) ljubitelji oblikovanja slanega testa. Izmed stanovalcev doma se je slikarkam in slikarjem pridružil Slavko Požar, a pri gnetenju gline in slanega testa pa so prevladovale stanovalke in stanovalci doma (Gizela Ljubec, Marija Jurkovič, Marija Aberšek, Genovefa Pivec, Marjan Novak, Marija Muhič, Irena Svetec). Tem so se med svojim slikarskim odmorom pridružile tudi nekatere udeleženke slikarske delavnice.

Na slikarskih platnih, ki jih je zagotovil DSO Gornja Radgona, so nastajali pomladni in velikonočni motivi, kakor tudi pri izdelkih iz gline in slanega testa. Med ustvarjanjem je udeleženke in udeležence tokratne druge velikonočne kolonije obiskal in pozdravil tudi direktor doma mag. Marjan Žula. Kot vemo, so se nekateri člani in članice opravičili zaradi zadržanosti oziroma drugih obveznosti pa so se nekateri opravičili in so svoje delo opravili že prej (Cvetka Pišek, Marko Matko Ficko), nekateri pa bodo to storili do 27. marca (Ivica Vukan, Saša Bezjak, MarinaVuk, Vidka Borko, Dana Štrucelj). Do tedaj bodo v peči keramičarja »dozoreli« tudi vse izdelki iz gline, kakor tudi izdelki iz slanega testa. Tako bo razstava nastalih del 28. marca še bogatejša in se jo bo v dneh pred velikonočnimi prazniki ogledalo, kakor tudi v dneh po praznikih.


Več v Kultura in izobraževanje