Pri Vrtnarstvu Alt pripravili Dan zelenjavnih sadik

Gostje so lahko izvedeli vse o obdelavi vrta, izbiri sadik in pravilni oskrbi, tudi na bio način

Prlekija-on.net, nedelja, 28. april 2013 ob 10:162
Dan zelenjavnih sadik

Dan zelenjavnih sadik

Pri Vrtnarstvu Alt v Pristavi, so v soboto, 27. aprila pripravili Dan zelenjavnih sadik, kjer so za vse goste nudili ugodne popuste na vse sadike zelenjave in zelišč, izvedeli pa so lahko tudi vse o obdelavi vrta, izbiri sadik in pravilni oskrbi, tudi na bio način.

Vse to in še več, sta vsem obiskovalcem na ta dan svetovali tudi gostji, Miša Pušenjak, priznana slovenska strokovnjakinja s področja zelenjadarstva, ki je vsem zbranim svetovala o ravnanju s sadikami, vrtnarjenju, ... in Martina Ploj, strokovnjakinja za ekološko kmetijstvo. Na podlagi nasvetov strokovnjakinj so se tudi gostje lažje odločili kakšne sadike kupiti in kako z njimi potem ravnati.

Letos so pri Vrtnarstvu Alt pripravili tudi novost, to je Bio kotiček, kjer so bila na voljo bio solate, bio kumare, bio paradižnik in ostala bio zelenjava.

Bio ali eko?
Več o bio oz. eko pridelavi, je povedala strokovnjakinja na tem področju, Martina Ploj, ki je pojasnila, da je predznak bio in eko praktično enako, odvisno je le od pridelovalca, kako bo svoje izdelke označil, ki pa seveda morajo imeti certifikat, da so res bio oz. eko. Več o tem, kar je povedala Martina, kako dolgo je potrebno, da nek izdelek lahko prodajate pod oznako bio oz. eko, o razlikah bio izdelkov Slovenije in tujine, ... si lahko ogledate v spodnjem videu.



Več v Narava