Šport špas - dan druženja in gibanja vseh generacij

Prireditev Šport in špas je, tako kot v številnih krajih po Sloveniji že šesto leto zapored potekala tudi v Sv. Juriju ob Ščavnici

Klavdija Bec, nedelja, 12. maj 2013 ob 16:421
Šport in špas

Šport in špas

Prireditev Šport in špas je v soboto, 11. maja, tako kot v številnih krajih po Sloveniji že šesto leto zapored potekala tudi v Sv. Juriju ob Ščavnici. Kljub slabemu vremenu so se po nagovoru župana Antona Slane in ravnatelja Marka Kranerja, pohodniki vseh generacij z dežniki podali na pohod do Blaguškega jezera.

Prireditev se je nato nadaljevala v telovadnici osnovne šole, kjer so se udeleženci lahko vključili v različne dejavnosti. Dogajanje so obogatila tematska predavnja o zdravi prehrani, varnosti v prometu, defibrilatorju, drogah in hoji v gorah. Svoje delovanje pa so predstavili PP Gornja Radgona, KO Rdečega križa, Društvo podeželskih žena in deklet, Turistično društvo, Športno društvo Videm, Strelsko društvo ter Čebelarsko društvo.

»Odziv organizatorjev in število prijavljenih udeležencev - preko 70.000 po vsej Sloveniji – potrjuje tudi letos, kako velika je potreba nas samih po medgeneracijskem druženju in sodelovanju« so organizatorji  prireditve zapisali v predstavitveni zloženki ob 6. obletnici organizacije tega vseslovenskega dogodka, na katerem so letos največ pozornosti namenili vsebinam kot so: zdravje, med v prehrani in zdravilstvu, gibanje ter medsosedski odnosi.

Dogodek se je zaključil s podelitvijo priznanj najmlajšemu in najstarejšemu udeležencu ter najštevilčnejši družini in z otvoritvijo šolskega učnega čebelnjaka, katerega so se še posebej razveselili učenci, ki obiskujejo čebelarski krožek.


Več v Šport