Na kasaških dirkah v Križevcih še zadnjič nastopil legendarni Inter

Križevske kasaške dirke so bile zadnje za uspešnega Interja, ki je v 148. štartih dosegel 47 zmag in prinesel zaslužek 62.178 evrov

Bianca Žitnik, nedelja, 14. julij 2013 ob 23:59
Inter je v 148. štartih dosegel 47 zmag in prinesel zaslužek 62.178 evrov

Inter je v 148. štartih dosegel 47 zmag in prinesel zaslužek 62.178 evrov

V Križevcih pri Ljutomeru so v nedeljo, 14. julija, priredili 5. tradicionalne mednarodne kasaške dirke. Obiskovalce sta najprej nagovorila predsednik KD Križevci Dušan Zorko in župan občine Križevci, mag. Branko Belec, nakar je na sporedu bilo 6 dirk, od tega so bile 4 klasične kasaške dirke.

V klasičnih kasaških dirkah so slavili:
v prvi:
  1. Chily hot I (A. Antolin)
  2. Shark (Z. Osterc)
  3. Lil Kim (D. Vajs)
v tretji:
  1. Lero B (J. Slavič)
  2. Rosso (F. Cimerman)
  3. Doriana MS (A. Kosi)
v četrti:
  1. Rambo (B. Seršen)
  2. Lucky boy (M. Moleh)
  3. Fortuna HD (D. Heric)
v peti:
  1. Ares M (D. Antolin)
  2. Prenda (J. Osterc)
  3. Perlina (M. Antolič)
Kot druga dirka je bila na sporedu t.i. kas pod sedlom, kjer so tekmovale le jahačice. Zmago je pritekel Inter z Majo Vogrinec, z Apofisom je bila druga Darja Antolin, tretje mesto je pripadlo Davosu MS z Nino Pirc, četrto mesto pa Nester photo z Alenko Pirc.

Kot zadnja - šesta dirka je bila revijalna dirka. V spopadu generacij sta tekmovala dedek Daniel Heric s Cuba Libre OZ in njegov 12-letni vnuk Rok Heric s Fortuno HD. Kot prvo zmago kariere je slavil mladi Rok.

Križevske kasaške dirke pa so bile zadnje za uspešnega Interja, ki je v 148. štartih dosegel 47 zmag in prinesel zaslužek 62.178 evrov. 14-letni izvenserijec, vzrejen v hlevu priznanega prleškega rejca Mirka Šonaje, je s svojim lastnikom Dušanom Zorkom še zadnjič naredil častni krog. Organizatorji so za to temu primerno pripravili slovesno slovo od njegovega izredno uspešnega tekmovalnega obdobja.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport