Starodobniki so se spet zbrali na Stari Gori

Oldtimerji dobro prenašajo tudi visoke temperature

Branko Košti, nedelja, 28. julij 2013 ob 10:041
9. Srečanje starodobnih vozil vseh vrst

9. Srečanje starodobnih vozil vseh vrst

Prizadevni člani Društva za ohranjanje naravne, kulturne in premične dediščine "Oldtimer" iz Stare Gore, pri načrtovanju letošnjega koledarja svojih prireditev niso mogli predvideti, da bo sobota, 27. julija, rekordno vroč dan v letošnjem letu. Za to soboto so namreč načrtovali 9. Srečanje starodobnih vozil vseh vrst.

Za naše kraje ekstremno visoka vročina ni bila ovira za organizatorje, pa tudi ne za številne ljubitelje starodobnih vozil. Čez stoštirideset različnih vozil, od mopedov, motorjev, prikoličarjev, avtomobilov, vojaških vozil in tudi kakšen traktor častitljive starosti, so postavili na ogled pred cerkvijo Sv. Duha. Medtem, ko se je zloščena pločevina bleščala na vročem soncu in privabljala k ogledu številne radovedneže, so se lastniki hladili in krepčali v senci znamenitih lip. Vendar le za kratek čas, saj je bilo treba kmalu na pot, kot veleva tradicija tovrstnih srečanj.

Da so vozila in njihovi lastniki dobro pripravljeni tudi na ekstremne razmere, so oboji dokazali na krožni vožnji, katero so, brez večjih težav in okvar, opravili na relaciji Stara Gora - Gomila - Polenšak - Velika Nedelja - Stara Gora, kjer so svoje 9. srečanje zaključili z družabnim srečanjen, na katerem so podelili zahvale in pokale udeležencem.


Več v Družabno