Obrtnik leta 2013 je Ivo Ozmec

Na prireditvi Obrtnik leta 2013 v Ljutomeru so podelili častni naziv Ivu Ozmecu

Prlekija-on.net, ponedeljek, 12. avgust 2013 ob 19:071
Častni naziv Obrtnik leta 2013 je prejel Ivo Ozmec

Častni naziv Obrtnik leta 2013 je prejel Ivo Ozmec

V četrtek, 8. avgusta, je v Ljutomeru na Glavnem trgu v sklopu 57. občinskega praznika Občine Ljutomer, potekala prireditev Obrtnik leta 2013, ki sta jo organizirala Območna obrtno-podjetniška zbornica Ljutomer in Občina Ljutomer.

Hkrati je Območna obrtno-podjetniška zbornica Ljutomer proslavila 45 let aktivnega delovanja ter ob tem podelila častni naziv Obrtnik leta 2013, ki ga je prejel Ivo Ozmec, Kamnoseštvo iz Ljutomera.

Vse prisotne je najprej nagovorila županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, slavnostni govornik na prireditvi pa je bil predsednik Upravnega odbora Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh, ki je skupaj z namestnikom generalnega sekretarja Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Pavletom Sedovnikom ob tem podelil priznanja Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Prejeli so jih predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Ljutomer Daniel Zelko ter obrtniki Igor Lah, Matjaž Ostrc in Marija Tivadar.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Ljutomer je priznanja podelila Občini Ljutomer, sosednjim obrtno-podjetniškim zbornicam Murska Sobota, Lendava, Ormož in Gornja Radgona ter Obrtnički komori Čakovec, naziv častnega člana Območne obrtno-podjetniške zbornice Ljutomer pa sta prejela Feliks Filipič in Zvonko Mord. Ob koncu je spregovoril tudi Daniel Zelko, ki je skupaj z Brankom Mehom in Olgo Karba podelil odlikovanje Obrtnik leta 2013 Občine Ljutomer, ki jo je prejel Ivo Ozmec iz Ljutomera.
 
Kamnoseštvo Ozmec je družinska obrt, ki obratuje že 50 let, njeni začetki pa segajo v 50. leta prejšnjega stoletja v povojno Nemčijo. Takrat je Jože Ozmec s soprogo Stanislavo pridobival pomembne delovne izkušnje in znanje v tem okolju. Kamnoseška delavnica je nastala leta 1965, skozi leta pa se je vedno znova tehnološko in vsebinsko posodabljala, izobraževala nove kadre, se širila, živela ter dihala za želje in potrebe strank. Podjetje je postopoma v letu 1995 prevzel sin Ivo Ozmec, ki je kot nosilec obrti nadaljeval tradicijo strogih delovnih navad, ljubezni do obdelave kamna, posodobitve klasične kamnoseške tehnologije. Danes kombinirajo klasične tehnike obdelave kamna s sodobnimi računalniškimi orodji. Za njimi je več tisoč uspešno izdelanih naročil - spomenikov, gradbenih elementov, polic, stopnic in kaminov ter manjših in večjih izdelkov za različne namene in potrebe. Zaznamuje jih dolga tradicija poštenih odnosov s strankami in vedno z veseljem pokažejo na svoje izdelke ter tudi pomagajo pri dolgoletni oskrbi zanje. Pred njimi stojijo novi izzivi na katere gledajo kot na priložnost, ki jih z dvignjeno glavo, korak za korakom, uspešno pretvarjajo v nove uspehe.

Za kulturni program sta poskrbela Ljutomerski oktet in oktet Arion, ki sta ob tej priložnosti združila moči.

V spodnjem videu si lahko ogledate celotno prireditev.


Več v Gospodarstvo