Zasegli prepovedano drogo in naboje

Mladoletnika sta drogo gojila na zelo strokoven način, saj sta uporabljala kvalitetno gnojilo, preparate in merilec PH vrednosti

Prlekija-on.net, ponedeljek, 30. september 2013 ob 15:24
Zasežena konoplja, foto: PP Lendava

Zasežena konoplja, foto: PP Lendava

V popoldanskem času, v petek, 20. septembra, so policisti PP Lendava omejili gibanje in odvzeli prostost dvema starejšima mladoletnima osebama iz okolice Lendave zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Navedena sta bila prijeta v nasadu prepovedane droge konoplje, kjer so policisti našli in zasegli 12 sadik droge v velikosti 140 do 220 cm. Drogo sta gojila na zelo strokoven način, saj sta uporabljala kvalitetno gnojilo, preparate in merilec PH vrednosti.

Na podlagi odredbe Okrajnega sodišča v Murski Soboti so policisti 21. septembra pri obeh osumljencih opravili hišno preiskavo. Pri enem od mladoletnih osumljencev so našli in zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplje, pri drugem pa 360 malokalibrstkih nabojev.

Na podlagi zbiranja obvestil in dokazov so policisti prišli do podatka, da osumljenca v okolici Lendave posedujeta še en nasad prepovedane droge konoplje in ga v večernih urah 21. septembra našli, kjer je bilo 6 sadik v velikosti 130 do 210 cm.

Zaradi neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami bosta oba osumljena kazensko ovadena. Zaradi posedovanja nabojev pa bo zoper starejšega mladoletnika uveden tudi postopek pri sodniku za prekrške.


Več v Črna kronika