Nevarni odsek državne ceste med Veržejem in Križevci pri Ljutomeru

Rekonstrukcija ceste in izgradnja nove kolesarske steze je načrtovana v letih 2015 ali 2016

Jože Žerdin, sobota, 12. oktober 2013 ob 17:27
Cesta med Veržejem in Križevci

Cesta med Veržejem in Križevci

Med občino Veržej in občino Križevci pri Ljutomeru je povezava državna cesta, ki pa je v zadnjem času ob vse pogostejšem prometu zelo obremenjena in za pešce ali kolesarje zelo nevarna. Predvsem občani Veržeja so nejevoljni, zato se sprašujejo kdaj bo prišlo do ureditve kolesarske steze.

Sicer pa je za cesto odgovorna Direkcija Republike Slovenije za ceste (DRSC), ki skrbi za njeno vzdrževanje in obnovo. Župan občine Veržej Slavko Petovar in župan občine Križevci pri Ljutomeru mag. Branko Belec, si prizadevata, da bi prišlo čim prej do izgradnje kolesarke steze, ki bi tako občino še bolj povezala. Opravljen je že bil sestanek na DRSC, kjer so se med drugim pogovarjali o obnovi ceste in izgradnji kolesarske steze. Dogovorili so se, da se bo ob rekonstrukciji in obnovi ceste dogradila tudi kolesarska steza.

DRSC je začela postopke za pripravo projektne dokumentacije, nakar bo sledila faza odkupa zemljišč. Po načrtih DRSC je namreč rekonstrukcija ceste in izgradnja kolesarske steze med Veržejem in Križevci predvidena za samo izvedbo gradbenih del za leto 2015 ali 2016. Vse pa je in bo odvisno tudi od tega, kako hitro jim bo uspelo pridobiti zemljišča in gradbeno dovoljenje.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo