Anita Kralj osvojila Grand Prix 11. Mef-a v Čakovcu

S pesmijo Ni trnja brez greha je osvojila Grand Prix 11. Medžimurskega festivala zabavne glasbe

Prlekija-on.net, torek, 26. november 2013 ob 12:542
Anita Kralj

Anita Kralj

Mlada in nadarjena glasbenica Anita Kralj iz Svete Trojice v Slovenskih goricah, je s pesmijo Ni trnja brez greha, osvojila Grand Prix 11. Medžimurskega festivala zabavne glasbe (Mef - Međimurski festival zabavne glazbe) v Čakovcu.

Za Međimurske novine je po nastopu povedala, da ni pričakovala nagrade in da je to presenečenje zanjo. "Zelo sem vesela, da sem osvojila Grand Prix MEF. Moram reči, da sem pesem v Sloveniji petkrat poslala na pomemben festival, kjer pa so jo vedno zavrnili. Tu v Medžimurju pa so jo takoj sprejeli in je prišla tudi v finalni izbor. In glej, dobila sem glavno nagrado. Odkrito hvala vsem, ki so dali glas za mojo pesem in čestitke organizatorjem. Presrečna sem!", je še dejala za omenjeni medij.

Pesem je bila večkrat zavrnjena na festivalih v Sloveniji, na Hrvaškem, kjer so strožji kriteriji pa je zmagala. Poznavalci pravijo, da je prva Slovenka, ki je zmagala na kakšnem podobnem hrvaškem festivalu, še posebej pa s pesmijo v slovenščini. Na omenjenem festivalu so pretekla leta zmagovali izvajalci kot so Jole, Lidija Bačić, Bojan Jambrošić, lani pa Neda Ukraden.

Skladbi lahko prisluhnete spodaj.


Več v Glasba in film