Dobrodelni Škofijski klic dobrote na Razkrižju

Prostovoljni prispevki bodo podarjeni domačiji v Šprincu, kjer bivajo mladi, ki so zašli na kriva pota in tam začnejo novo življenje

Jože Žerdin, ponedeljek, 2. december 2013 ob 09:44
Škofijski klic dobrote na Razkrižju

Škofijski klic dobrote na Razkrižju

Na prvo adventno nedeljo, ko smo na adventnem venčku prižgali prvo adventno svečko, je v nedeljo, 1. decembra, v domu Kulture na Razkrižju v organizaciji škofijske Karitas Murska Sobota in župnije in župnijske Karitas Razkrižje bila pripravljena prireditev Karitasov klic dobrote z naslovom Verjamem vate.

Letošnji škofijski klic dobrote je potekal v dekaniji Ljutomer, kajti na prireditvi so sodelovali nastopajoči iz dekanij Ljutomer, Murska Sobota in Lendava. Dvorana na Razkrižju je bila do zadnjega kotička napolnjena s sodelavci Župnijskih Karitasov, duhovnikov, redovnic in drugih vernikov iz vseh župnij, ki spadajo v murskosoboško škofijo.

Najprej je vse navzoče obiskovalce nagovoril in pozdravil generalni vikar murskosoboške škofije msgr. Franc Režonja, ki je tudi župnik v župniji Razkrižje, nato je spregovoril predsednik škofijske Karitas Murska Sobota Jože Hozjan, sicer župnik v župniji Pečarovci. Tople besede je vsem skupaj namenil še domači župan občine Razkrižje Stanko Ivanušič. Na prireditvi je bilo 13 skupin nastopajočih s cerkvenimi pevskimi zbori, nekaj je bilo tudi posameznikov, ki so zaigrali na razne instrumente. Vsa zbrana prostovoljna sredstva iz te dobrodelne prireditve bodo namenjena za program domačija, ki deluje na obnovljeni domačiji v Šprincu, kjer se izvaja socialno - varstveni program, namenjen mladim, ki so se na življenjski poti izgubili, nekateri pri izobraževanju, drugi pa pri iskanju zaposlitve.

Ob koncu prireditve se je vsem nastopajočim in obiskovalcem, ki so prispevali svoj dar, najlepše zahvalil domači župnik, vsem pa se je zahvalila tudi vodja Župnijske Karitas Razkrižje Terezija Nemec. Ob koncu so domače gospodinje iz župnije Razkrižje ponudile vsem nastopajočim in obiskovalcem pecivo in sokove. Vsak obiskovalec pa je ob vstopu na prireditev prejel obesek iz gline.


Več v Kultura in izobraževanje