Znak SQ tudi ljutomerskim obrtnikom

Za svojo odličnost si je certifikat pridobilo podjetje Ze-Art-Glas Steklarstvo Daniel Zelko s.p. iz Ljutomera

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. december 2013 ob 12:25
Daniel Zelko s certifikatom

Daniel Zelko s certifikatom

Podjetje Ze-Art-Glas Steklarstvo Daniel Zelko s.p. iz Ljutomera, si je za svojo odličnost pridobilo certifikat Slovenski proizvod Slovenska kakovost (SQ) zaupanja vredno podjetje. Prejeli so ga 14. novembra na slovesni podelitvi v Portorožu, na 22. letni konferenci SZKO.

Pravico do uporabe tega znaka lahko pridobijo le podjetja z dobrimi poslovnimi rezultati in visoko kakovostjo izdelkov (storitev). Pridobljeni znak SQ predstavlja konkurenčno prednost pred drugimi podjetji, saj je sinonim za slovensko visoko kakovost. Prednosti in koristi za prejemnike znaka SQ so lažja prepoznavnost kakovosti in izvora slovenskih proizvodov in storitev doma in v tujini, spodbujanje dviga kakovosti ter dodatna promocija.

V postopku pridobivanja certifikata se izvede celovit pregled obravnavnega proizvodnega/storitvenega programa ter poslovanja družbe kot celote z vidika ugotavljanja slovenskega izvora, doseganja visokega nivoja kakovosti in zagotavljanja ustreznih pogojev za zagotavljanje in izboljševanje te kakovosti tudi v bodoče. Na podlagi izvedenega pregleda strokovna komisija SQ ugotovi izpolnjevanje pogojev in odloči o izdaji certifikata. Podjetje prejme certifikat in bronasto plaketo.

V OOZ Ljutomer pa je že nekaj članov, kateri so si s svojim kvalitetnim delom pridobili znak SQ, ter imajo veljaven certifikat: Atrium novi interieri d.o.o. (Pohištvo), Bojan Filipič s.p. (Peči in štedilniki na trda goriva), Karba MGE d.o.o. (ALU in PVC stavbno pohištvo), Montaža Vrbnjak d.o.o. (Montaža vodovodnih in ogrevalnih sistemov), Ograje Mihalič d.o.o. (Kovinske ograje) in Prvi rogljiček d.o.o. (Torte in peciva).



Več v Gospodarstvo