Podpisali izvajalske pogodbe za transportne vodovode in kanalizacijo

Na Občini Ljutomer so nosilci projekta podpisali izvajalske pogodbe za izvedbo projekta Oskrbe s pitno vodo Pomurja – sistem C: Sklop 1

Prlekija-on.net, sobota, 21. december 2013 ob 16:582
Podpis izvajalskih pogodb

Podpis izvajalskih pogodb

Po izvedenih javnih naročilih za izbiro izvajalcev za izvedbo projekta Oskrbe s pitno vodo Pomurja – sistem C: Sklop 1, so v petek, 20. decembra, na Občini Ljutomer nosilci projekta podpisali izvajalske pogodbe.

Sklop 1 projekta Oskrbe s pitno vodo Pomurja sistema C zajema transportne vodovode in kanalizacijo – varovanje vodnih virov, Občina Ljutomer pa je kot nosilna občina projekta izvedla javni razpis za izbiro izvajalca gradnje in izbrala ponudnika. Skladno s sporazumom o skupnem nastopanju so bila izbrana ljubljansko podjetje MDM d.o.o. kot vodilni partner ter podjetji Proadria d.o.o. in TELEG-M d.o.o., obe iz Ljubljane, kot partnerja. Pogodbena dela zajemajo obsežne projekte posodobitve oziroma izgradnje vodooskrbnih sistemov ter zaščite vodnih virov v višini 16.464.042,68 evrov, zaključena pa morajo biti v 20 mesecih po uvedbi izvajalca v delo, vključno s 6 mesečnim poskusnim obratovanjem Čistilne naprave Apače.

Sicer pa je v projekt Oskrba s pitno vodo Pomurja – sistem C vključenih osem občin: Ljutomer, Apače, Gornja Radgona, Sveti Jurij ob Ščavnici, Veržej, Radenci, Razkrižje in Križevci. Županja Občine Ljutomer in koordinatorka projekta mag. Olga Karba je ob podpisu izvajalskih pogodb med drugim povedala: "Voda je že postala strateška dobrina, javni sistemi pa morajo zagotoviti čim bolj učinkovito in trajnostno oskrbo ter varovanje vod. Zato smo se občine tudi odločile za skupni nastop in zagotovile vse potrebno za izvajanje projekta." Povedala je še, da si bodo tudi v prihodnje na vseh občinah prizadevali, da bi maksimalno posodobili vso infrastrukturo, saj sta z njo povezani poleg prebivalcev tudi gospodarstvo in druge pomembne dejavnosti.

Vire za financiranje celotnega projekta Oskrbe s pitno vodo Pomurja sistema C so zagotovili Kohezijski sklad Evropske unije v višini 32.063.133,56 evrov, Ministrstvo za kmetijstvo in okolje, ter Vodni sklad v višini 7.640.882,44 evrov, ter proračun sodelujočih občin v višini 9.671.550,00 evrov.

V okviru projekta za zagotovitev kakovostne pitne vode na sistemu C, bo zgrajen sistem oskrbe s pitno vodo, ki ga bodo sestavljali transportni, primarni in sekundarni vodovodi. Skupna dolžina omenjenih vodovodov z zaščito vodnih virov je 252.486 metrov, s tovrstnim sistemom pa bo do kakovostne pitne vode dostopalo 26.696 prebivalcev.


MILAN nedelja, 22. december 2013 ob 11:52

Pomežik zdaj pa veselo na delo.

pravični sreda, 25. december 2013 ob 22:51

Veseli bodo podpisniki pogodbe. Jaaa

Tuji delavci pa bodo delali za borno mezdo. Žalosten Hudi

Glavno, da si eni milijone razdelijo. Jaaa Hihihi

No, da bo občane zaradi te zadeve še v prihodnosti glava bolela, pa ne upa noben povedati. Tiho Mislec Hjooj

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo