Sneg povzročil tudi nekaj nevšečnosti

Zaradi zapadlega snega so se podrla številna drevesa, ki so ovirala promet

Prlekija-on.net, petek, 24. januar 2014 ob 19:241
Zaradi zapadlega snega so se podrla številna drevesa, ki so ovirala promet

Zaradi zapadlega snega so se podrla številna drevesa, ki so ovirala promet

V petek je po nadpovprečno toplem januarju, državo zajelo sneženje. Tudi v naših krajih je zapadlo do deset centimetrov snega, ki pa je povzročil tudi nekaj neveščenosti, predvsem podrta drevesa. Sneženje je ponehalo do sobote zjutraj.

Prlekijo pobelil sneg
Prlekijo pobelil sneg

Uprava za zaščito in reševanje RS tako poroča, da so se na lokalno cesto Logarovci - Boreci v občini Križevci podrla štiri drevesa in ovirala promet. Podrta drevesa so odstranili delavci podjetja Nograd. Zaradi novozapadlega snega je več dreves podrlo v Obrežu, občina Središče ob Dravi, kjer so posredovali gasilci PGD Obrež, ki so drevesa odstranili.

Dve drevesi zaradi nega sta se podrli v Godenincih, občina Središče ob Dravi, pri čemer so posredovali gasilci PGD Središče, ki so drevesi odstranili ter sprostili promet. Drevo se je podrlo tudi v Zamušanih, občina Gorišnica, kjer so posredovali gasilci PGD Zamušani.

Več dreves se je zaradi snegoloma podrlo tudi na regionalno cesto v Presiki, ki so ovirale promet. Podrta drevesa so odstranili delavci Cestnega podjetja Ljutomer, podrto drevo pa je oviralo promet tudi na cesti Ormož-Miklavž pri Ormožu. Dežurni delavci cestnega podjetja Ptuj so drevo razžagali in odstranili. Pod težo snega je podrlo drevo tudi čez cestišče v Hercegovščaku v občini Gornja Radgona. Posredovali so gasilci PGD Gornja Radgona in podrto drevo odstranili s cestišča.

O podrtih drevesi poročajo še iz Markovcev, Gorišnice, Svete Ane ter na cesti Jurovski dol proti Hrastovcu, kjer so gasilci PGD Sveti Jurij odstranili tri drevesa.

Med 15. in 18. uro je bila naseljem Spodnji in Zgornji Kamenščak prekinjena tudi dobava električe energije okoli 400 odjemalcem. Napako so odpravili delavci elektra.

Uprava RS za zaščito in reševanje
Vir: Uprava RS za zaščito in reševanje


Več v Narava