Pomagajmo Jasmini

Humana akcija Mladinskega društva Vrelec Radenci

Filip Matko, sreda, 19. marec 2014 ob 08:23
Jasmina

Jasmina

Mladinsko društvo Radenci se je lotilo zbiranja finančnih sredstev kot pomoč hudo oboleli 33-letni Jasmini iz Radenec, ki je istočasno še mamica 8-letni hčerki. Stroški za zdravila so veliki in jih mlada družina skoraj ne zmore, zato so se mladi odločili pomagati.

Sara Mijatović, ena od aktivistk Mladinskega društva Vrelec Radenci o tem pripoveduje: »Ljudje se ne zavedamo, kako srečni smo lahko, če smo zdravi in nas ne pesti nobena težava. Jasmina iz Radenec na žalost nima te sreče. Mlada mamica se bori s težko boleznijo, rakom. Družina je obupana, saj se stroški nabirajo iz dneva v dan, zato potrebuje pomoč.
Jasminina zgodba je naslednja: 33-letna Jasmina, mamica 8-letne hčerke, se je že nekaj časa spoprijemala s slabokrvnostjo. Po dolgotrajnih preiskavah je sledila diagnoza, rak. Novica je pretresla celo družino. V lanskem letu (2013) je prestala dve težji operaciji, nakar so sledile kemoterapije, ki so puščale sledi. Po končanem zdravljenju je Jasmina redno obiskovala onkologa in vse je kazalo, da je bolezen premagala. Odločili so, da je zdravljenje zaključeno. 20. 1. 2014 je Jasmina prejela odločbo, s katero so odredili, da je sposobna opravljati delo s polovičnim delovnim časom. Vrnila se je na delovno mesto v Tuš v Gornjo Radgono. Po dolgem času je bila spet srečna in zadovoljna, saj je bila prepričana, da je premagala bolezen. Sreča ni trajala dolgo. Hitro so se spet začele pojavljati bolečine in slabost. Po raznih preiskavah je spet pristala v bolnišnici in ponovno šok. Bolezen ni bila pozdravljena, ampak je napredovala v vsej svoji razsežnosti. Ponovno so odredili kemoterapije. Kako verjeti, da bo kemoterapija v tretje zaustavila metastaze in uničila tumorje? Le-teh ni mogoče operirati. Jasmina se je odločila pomoč poiskati v alternativnih zdravilih, ki so samoplačniški. Stroški se kopičijo iz dneva v dan, mlada mamica pa ob njeni bori plači komajda pokriva osnove, ki jih potrebujemo za življenje

Vsak, ki se odloči, da nakaže poljuben znesek denarja v dobrobit Jasmine, ga lahko nakaže na transakcijski račun Mladinskega društva Vrelec Radenci, številka SI56 1949 0500 8937 366 (Deželna banka Slovenije), pri tem pa navede sklicno številko (referenca) 0017061980.

V soboto, 29. marca 2014, pripravlja Mladinsko društvo Vrelec Radenci še dobrodelni koncert, ki se bo odvijal v telovadnici Osnovne šole Radenci, vsa zbrana sredstva pa bodo prav tako namenjena Jasmini. V gostišču Erinox v Radencih (Titova cesta) zbirajo za pomoč Jasmini tudi plastične zamaške. Humani akciji so se priključili tudi likovni ustvarjalci, ki svoje slike za prodajo v korist Jasmini razstavljajo v Erinoxu.

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na Saro Mijatović (031 317 072).


Več v Kultura in izobraževanje