V Ljutomeru uprizorili baletno predstavo o Trnuljčici

Plesalo je 45 balerin oddelka plesne pripravnice in baleta Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer

Sara Munda, nedelja, 30. marec 2014 ob 11:152
Baletna predstava Trnuljčica

Baletna predstava Trnuljčica

Baletni oddelek Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer je v soboto, 29. marca, premierno predstavil prvo baletno predstavo. Pred polno dvorano Doma kulture Ljutomer so kratek balet v vlogah zgodbe o Trnuljčici zaplesale mlade balerine pod mentorstvom in koreografijo Ane Germ.

Plesalo je 45 balerin oddelka plesne pripravnice in baleta Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer. Kralja in princa so si sposodili iz Maribora, saj v Ljutomeru zaenkrat še nimajo moških plesalcev baleta. O zgodbi so zapisali: Pravljica o Trnuljčici je brezčasna in primerna za vse starosti. Govori o princesi Aurori, ki je na dan svojega rojstva bila prekleta, da se kot polnoletna zbode na igli pletilke in utone v stoletni spanec. Reši jo lahko le poljub princa iskrene ljubezni.

Glavno vlogo Aurore je odplesala Nuša Krajnčan, zlobno vilo Carabosse Mia Belak, dobro vilo Jorgovano pa Rebeka Kerčmar. Za kustomografijo je poskrbela Lucija Lilić Medved, za scenografijo pa Drago Ficko in Danijel Blagovič.

Baletne predstave ne bi bilo brez mentorice Ane Germ in Stanislava Lašiča, ravnatelja Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, ki uresničujeta želje povezane z baletom. Ravnatelj se je ob tej priložnosti zahvalil občini Ljutomer za podporo in izrazil željo po pridobitvi baletnega odra v glasbeni šoli. Iskreno je čestital vsem, ki so v baletni predstavi sodelovali in obljubil, da bodo baletne želje otrokom uresničevali še naprej.

Ves trud, ki so ga pripravnice in balerine vložile v vaje in priprave na nastop se je izplačal, saj je interes za ogled baletne predstave tako velik, da so morali na hitro organizirati še ponovitev baletne predstave. Za vse, ki ste nastop včeraj zamudili, si ga lahko ogledate danes, 30. marca, ob 17. uri v Domu kulture Ljutomer.


Več v Kultura in izobraževanje