Štrki so spot snemali v knjižnici

ŠTRKI - 15 let

Prlekija-on.net, sreda, 19. november 2008 ob 12:17

Priznani prleško-prekmurski narodno-zabavni ansambel Štrk iz Ljutomera je v Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti posnel videospot za svojo zadnjo uspešnico Berem te kot knjigo, ki je tudi na jubilejni zgoščenki, izdani ob 15-letnici delovanja ansambla. "Kompleten scenarij in idejo za spot je izdelal Marko Wolf, ki je bil tudi snemalec. Snemanje je potekalo v večernih urah, ko so zadnji obiskovalci zapustili knjižnico, in je trajalo vse do jutra, ko so prvi uslužbenci že začeli prihajati v službo. Še enkrat velja zahvala vodstvu knjižnice, ki nam je omogočilo, da smo v njihovih prostorih posneli spot, ter enemu izmed uslužbencev, ki je zaradi snemanja moral celo noč prebedeti z nami," je o novem projektu ansambla Štrk povedal vodja in klarinetist Milan Lebar.

"Videospot ima tudi sporočilno vrednost, saj tako posredno vabi poslušalce med knjige oziroma v knjižnico, torej k izobraževanju," je dodal Lebar, ki se bo v kratkem s preostalimi člani ansambla lotil snemanja novega videospota. Skupaj z otroškim pevskim zborom Osnovne šole Ivana Cankarja Ljutomer bodo zapeli skladbo Božič za vse.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje