Kuhanje s fotoaparati

Dvodnevni tabor v OŠ Cezanjevci

Jasna Lampreht, nedelja, 1. junij 2014 ob 22:13
Dvodnevni tabor v OŠ Cezanjevci

Dvodnevni tabor v OŠ Cezanjevci

Na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci smo za učence, ki obiskujejo izbirni predmet načini prehranjevanja ali čebelarski krožek ali pa jih zanima fotografiranje in obdelovanje fotografij, organizirali dvodnevni tabor.

Mentorica in organizatorka tabora Jasna Lampreht si je zadala nalogo, da učencem dokaže, da šola ni nujno vedno povezana s poukom. Geslo letošnjega tabora je bilo: »Šola je zabavna in tudi zabava je poučna

Utrinki učencev:
Učenci 7. ,8. in 9. razreda smo se udeležili tabora na naši šoli. Potekal je od 30.5. in do 31.5., ko smo učenci odšli domov z novim znanjem.
Urška Filipič

Fotografirali smo lepoto narave v Cezanjevcih. Tudi lačni nismo bili, saj smo si sami skuhali odlično večerjo.
Sabina Kuster

Za večerjo smo spekli perutničke, hrenovke in krompir ter pripravili paradižnikovo solato. Posladkali smo se z jabolčno pito in čokolado iz Švice.
Andreja Tarča

Pred večerjo je k nam prišla Jasmina Lepoša, ki nam je pokazala slike s svojih potovanj. Povedala nam je tudi kako se je potapljati.
Teja Luknjar

Sledila je zabava v telovadnici, saj je vsak bil pri svojem računalniku, kjer smo se učili urejati slike. Ker je ura hitro minevala, smo se odpravili k zasluženemu spancu.
Neja Gospodarič

Zjutraj smo se zbudili in si pripravili zajtrk. Kuhali smo tudi ognjičevo kremo, ki smo jo nalili v kozarce in si jo odnesli domov za spomin.
Urška Vunderl

Potem smo pogledali slike prejšnjega dne in iz njih sestavili kratek filmček. Ob gledanju smo se tudi nasmejali, saj so bile nekatere slike zelo smešne.
Sinja Magdič

Sledilo je pakiranje domov. Najbolj mi je bilo všeč, ko se je pita zažgala, vendar smo jo vseeno pojedli.
Leon Lipovec

Na taboru smo se zelo zabavali in se naučili veliko zanimivih stvari. Ugotovili smo tudi, da se lahko v šoli zabavamo bolj, kot kjerkoli drugje.
Reja Žinko

Bilo je zelo zabavno od začetka do konca, čeprav imam občutek, da sem bil edini, ki je pravilno obdelal fotografijo. Še bolj zabavno je bilo, ker sem lahko bil buden pozno v noč.
Nino Stanić


Več v Kultura in izobraževanje