Že šesto leto se tkejo Nitke prijateljstva

Vzorno sodelovanje šolarjev OŠ Radenci z DOSOR-jem

Filip Matko, petek, 6. junij 2014 ob 22:25
Nitke prijateljstva v DOSOR-ju

Nitke prijateljstva v DOSOR-ju

Medgeneracijsko sodelovanje med Osnovno šolo Radenci ter DOSOR-jem, Domom starejših občanov Radenci, že šesto leto uspešno poteka pod delovnim naslovom »Nitke prijateljstva«. V tem projektu medsebojnega medgeneracijskega sodelovanja potekajo številne aktivnosti, običajno pa vsak mesec vsaj enkrat šolarke in šolarji pripravijo kulturni program stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja.

Ker se bliža zaključek tokratnega šolskega leta 2013 / 2014, so šolarke in šolarji Osnovne šole Radenci opravili svoj junijski obisk že v petek, 6. junija. S svojimi učiteljicami, mentorico projekta »Nitke prijateljstva« Sandro Prelog in ravnateljico Simono Grosman so stanovalkam in stanovalcem popestrili petkov dopoldan z bogatim kulturnim programom, izročili pa so svojim gostiteljem tudi simbolična darilca – pikapolonico na kljukici.

Ob zaključku kulturnega programa so šolarji svojim starejšim prijateljem in znancem (pa tudi nekaterim dedkom in babicam !) zaželeli veliko zdravja ter lepe dneve v DOSOR-ju. Obljubili so tudi svoj ponovni obisk v naslednjem šolskem letu 2014 / 2015, še letos jeseni. Petra Gašpar pa se je v imenu DOSOR-ja, stanovalk in stanovalcev ter zaposlenih, šolarjem zahvalila za obisk, a mlade prijatelje povabila na sladki del tega dopoldneva.


Več v Kultura in izobraževanje