Ljutomer obiskala starodobna vojaška vozila

6. Tradicionalno srečanje starodobnih vojaških vozil »Pomurje 2014«

Prlekija-on.net, sobota, 28. junij 2014 ob 16:32
6. srečanje starodobnih vojaških vozil

6. srečanje starodobnih vojaških vozil

Jeep club »Veteran« Murska Sobota, je ta konec tedna organiziral 6. Tradicionalno srečanje starodobnih vojaških vozil »Pomurje 2014«, kjer so se člani iz Slovenije in tujine s svojimi starodobnimi vojaškimi vozili potepali po Pomurju.

Letošnje srečanje, ki poteka v soboto, 28. in nedeljo, 29. junija, so s startom pričeli v soboto pred BTC v Murski Soboti, od koder so se odpeljali preko Mure v Križevce pri Ljutomeru, Ljutomer, Jeruzalemske gorice in se potepali po Prlekiji.

V soboto so se med svojim potepanjem po Prlekiji ustavili tudi v Ljutomeru, kjer so si ogledali muzej Ljutomerski kasač. Tam sta vse zbrane člane pozdravila predsednik Kasaškega kluba Ljutomer, mag. Janez Slavič in županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, predsednik društva starodobnih vojaških vozil Štefan Jančarič, se jima je ob tem zahvalil, Monika Čuš pa je nato vse popeljala na ogled po muzeju.

Z vožnjo po hribčkih in dolinah posajenih z vinsko trto so nadaljevali proti Svetinjam in do Veržeja, kjer bodo na dvorišču Marijanišča – Marianum v Veržeju organizirali skupno druženje, popestreno s hrano, pijačo in dobro glasbo. V Veržeju bodo tudi prespali.

Naslednji dan, v nedeljo, se bodo podali iz Veržeja v smeri Term Banovci, nato v smeri »otoka ljubezni« v Ižakovce ter v grad Rakičan, kjer bodo zaključili dvodnevno druženje.

Letošnjega srečanja so se udeležili predstavniki klubov starodobnih vojaških vozil iz Avstrije, Italije, Madžarske, Hrvaške in Slovenije s približno 30. vozili. Nekaj članov se je letos udeležilo tudi 70-letnice izkrcanja in bitk zaveznikov v 2. svetovni vojni z Nemci v Normandiji. Vozila, ki izvirajo iz časa druge svetovne vojne so originalno restavrirana, udeleženci pa so po večini oblečeni v vojaške uniforme iz časa druge svetovne vojne, kar si lahko ogledate tudi v spodnji galeriji in v videu.


Več v Družabno