Vina P&F Jeruzalem Ormož osvojila še 14 medalj na vinskih tekmovanjih doma in po svetu

Pet steklenic vinske kleti P&F Jeruzalem Ormož je bilo nagrajenih na največjem in najvplivnejšem vinskem tekmovanju na svetu The World Wine Awards Decanter

Prlekija-on.net, četrtek, 3. julij 2014 ob 10:10
Kar pet steklenic vinske kleti P&F Jeruzalem Ormož je bilo nagrajenih na največjem in najvplivnejšem vinskem tekmovanju na svetu The World Wine Awards Decanter (DWWA), ki je znano predvsem po strogih kriterijih ocenjevanja. V rekordni konkurenci več kot 15.000 različnih vin iz 46 držav je komisija iz več kot 200 priznanih vrhunskih degustatorjev letos s srebrno medaljo nagradila tudi vina Jeruzalem Ormož Renski rizling 2013, Gomila Exceptional Chardonnay 2013 in Gomila Traminec (izbor) 2011. Bronasto medaljo je dobil Puklavec&friends Sauvignon Blanc 2013, pohvalo pa Gomila Exceptional Sauvignon Blanc 2012.

Tekmovanje DWWA si je mednarodno občudovanje ljubiteljev vina po vsem svetu pridobilo z zagotavljanjem celovitih in avtoritativnih vinskih priporočil, ki so pomembna tudi za najbolj izkušene na tem področju. Prijavljena vina vsako leto oceni več kot 200 vrhunskih strokovnjakov, poznavalcev vin in sommelierjev, piscev, kupcev in pomembnih članov vinarstva, ki individualno skrbno preizkusijo vsako steklenico, po skupni konzultaciji in dodatnih testih pa najboljša vina nagradijo z medaljami Decanter. Steven Spurrier, predsednik Decanter World Wine Awards, pravi: "Nalepka Decanter na vinu potrošnikom po celem svetu govori, da je to vino prestalo ultimativni test naših sodnikov."

Kar šest vin P&F Jeruzalem Ormož je bilo z bronastimi nagradami nagrajenih tudi na prestižnem mednarodnem tekmovanju International Wine and Spirit Competition (IWSC): Puklavec&friends Sauvignon&Sivi pinot 2013, Puklavec&friends Sauvignon&Furmint 2013, Jeruzalem Ormož Traminec auslese 2011, Gomila Exceptional Sauvignon 2012, Gomila Exceptional Sauvignon 2013 in Tesco Finest* Sauvignon&Furmint 2012.

Tekmovanje IWSC je bilo osnovano pred 45 leti kot prvo te vrste na svetu. Pijače morajo, preden so razvrščene, prestati strogo in strokovno dvostopenjsko ocenjevanje slepe degustacije ter vrsto podrobnih kemijskih in mikrobioloških analiz.

Štiri vina vinske kleti P&F Jeruzalem Ormož so osvojila tudi zlate medalje, in sicer na 56. mednarodnem ocenjevanju vin Vino Ljubljana. To so Sauvignon Gomila Single Vineyard Selection 2013, Šipon Gomila Single Vineyard Selection 2011, Laški rizling Gomila Single Vineyard Selection (ledeno vino) 2009 in Traminec Gomila Single Vineyard Selection (izbor) 2011.

Sicer pa so vina P&F Jeruzalem Ormož letos že osvojila tudi druge prestižne nagrade na svetovnih in domačih izborih. Na priznanem bruseljskem tekmovanju Concours Mondial je Sauvignon&Sivi pinot 2013 (Puklavec&friends) osvojil zlato medaljo, Sivi pinot 2013 in Renski rizling 2013 (Jeruzalem Ormož) ter Cabernet Sauvignon&Merlot 2013 (Puklavec&friends) pa srebrne medalje. Jeruzalem Ormož Sauvignon 2013 je tretje mesto osvojil tudi v Pragi, in sicer na češkem tekmovanju Golden Cup of the Fair Wine&Delicacies 2014.


Več v Gospodarstvo