Zlata poroka zakoncev Rozmarič iz Veržeja

Na jesen življenja živita sama, dneve pa si krajšata z delom na vrtu, sadovnjaku ali v hiši

Jože Žerdin, sobota, 12. julij 2014 ob 11:12
V družinskem krogu sta zlato poroko praznovala zakonca Ema in Ivan Rozmarič iz Veržeja. Sedaj po 50. letih skupnega zakonskega življenja sta ponovno stopila pred oltar domače župnijske cerkve sv. Mihaela v Veržeju in sicer v nedeljo, 12. junija.

Udeležila sta se zahvalne svete maše, katero je daroval domači župnik župnije Veržej Jože Brečko. Ivan, rojen leta 1941 v Veržeju se je izučil za peka, kot pek je delal v pekarnah v Veržeju, Gornji Radgoni in Mariboru. Po nekaj letih pekovskega težkega dela se je odločil in odšel na delo v tujino, kjer je delal kot poklicni muzikant. Vojaški rok je odslužil v Banja Luki in Tuzli, kjer je prav tako opravljal delo peka.

Pred mnogimi leti so se v Veržeju zbrali štirje bratje družine Rozmarič, med njimi je bil tudi jubilant Ivan in ustanovili ansambel Bele narcise, ki so igrali na koncertih, vaških gasilskih veselicah, premicijah novih maš v Prlekiji in v Prekmurju. Kot dober pevec in muzikant pa še danes, kljub letom rad zapoje ali zaigra. Poje v moškem pevskem zboru Veržej, mešanem pevskem zboru v Banovcih, v cerkvenem pevskem zboru župnije Veržej in v kvartetu Jeruzalem.

Žena Ema, dekliško rojena Sovec iz Turjanskega vrha pri Kapeli, rojena leta 1942, se je pred 50. leti omožila na možev dom v Veržej. Kot izučena kuharica je delala v Zdravilišču Radenci in v Vzgojno izobraževalnem zavodu v Veržeju. Ob delu pa je še skrbela za dom in družino in vzgojo otrok. V zakonu so se jima rodili trije otroci, imata pa že šest vnukov.

Sta člana Društva upokojencev Veržej, Društvo Sožitje Murska Sobota, podporna člana turističnega društva Veržej, krajevne organizacije Rdečega križa Veržej in gasilskega društva Veržej.

Na jesen življenja živita sama, dneve pa si krajšata z delom na vrtu, sadovnjaku ali v hiši.


Več v Kultura in izobraževanje