Potepanje po Srbiji in Črni Gori

Tam so si ogledali številne naravne in kulturne znamenitosti, kot so Kotor, Crno jezero na Žabljaku, most na Đurđeviča Tari, samostan Mileševa, hišo cvetja, ...

Prlekija-on.net, torek, 15. julij 2014 ob 23:20
Izlet v Srbijo in Črno Goro

Izlet v Srbijo in Črno Goro

Konec junija so se izletniki, med njimi tudi nekateri iz naših koncev, podali na zanimiv večdnevni izlet v Srbijo in Črno Goro, kjer so si ogledali številne naravne in kulturne znamenitosti.

Prvi dan so imeli celodnevni izlet z ladjo po Otoku cvetja ter otoku Mamula, kjer so se ustavili pri ostankih vojne mornarice JLA. Med drugim so videli tudi peraške otoke: sv. Đorđe ter Gospa od Škrpjela. Slednjega so tudi obiskali, saj skriva zelo lepo istoimensko cerkev in muzej. Po izkrcanju v mestu Kotor je sledil ogled tega čudovitega mesta, ki je pod zaščito UNESCO-a. Tukaj se slavi življenje, vino, častita se kamilica in mimoza, poje se ter igra pod odprtim nebom... Sledila je vožnja proti Žabljaku.

Naslednji dan je sledil sprehod okrog Crnega Jezera na Žabljaku, ogled mostu na Đurđeviča Tari ter ogled znamenitega samostana Mileševa s fresko Belega Angela in etno vasi na področju Zlatibora.

Tretji dan so se z vlakom Čirom popeljali po muzejski progi Šarganska osmica ter si ogledali Drvengrad, vas režiserja Kusturice ter Topole, mavzolej družine Karađorđevič in muzeje. Zadnji dan so si ogledali še Beograd in hišo cvetja.


Več v Družabno