Prvo konjeniško tekmovanje v kuhanju golaža

V kuhanju golaža se je pomerilo osem amaterskih ekip

Jože Žerdin, nedelja, 27. julij 2014 ob 20:07
Zmagovalna ekipa v kuhanju golaža

Zmagovalna ekipa v kuhanju golaža

Konjeniško društvo Križevci pri Ljutomeru je v nedeljo, 27. julija, ob križevskem hipodromu v Športnem centru v Borecih, pripravilo prvo konjeniško tekmovanje v kuhanju golaža. Za tovrstno kulinarično tekmovanje v kuhanju golaža se je društvo odločilo, da bi poslej poleg kasaškega športa, še negovali in ohranjali prleško kulinarično jed golaž.

Hkrati pa je bila to tudi kulinarična ponudba za obiskovalce nedeljskih kasaških dirk na hipodromu v Borecih. V kuhanju se je pomerilo osem ekip amaterskih kuharjev, med njimi nekaj ekip konjeniških društev iz Slovenije in  nekaj ekip iz Prlekije, kjer so kuhali golaž na odprtem ognju. Kuhali so goveje meso, kajti meso in sestavine za kuhanje, kot je čebula, sol, poper, prostor in stojnico ter kotliče jim je poskrbel organizator, vsaka ekipa pa je med kuhanjem še dodala svoje dodatne sestavine.

Kuhanje golaža je sicer potekalo nekaj časa, ko je tričlanska komisija s predsednikom Brankom Slavincem ocenila vse skuhane vzorce, pri čemer se je pri ocenjevanju osredotočila na izgled, gostoto in okus skuhanega golaža. Ob koncu tekmovanja se je komisija odločila, da je najboljši golaž skuhala Darko in Boštjan ekipe Vizija Boreci, druga je bila ekipa Križevske kofetarice, tretja pa ekipa kuharjev iz Lukavcev.

Prve tri ekipe so za sodelovanje prejele pokale, ostale pa praktične nagrade. Najboljšim trem ekipam sta pokale podelila predsednik konjeniškega društva Križevci Dušan Zorko in župan občine Križevci mag. Branko Belec. Ob koncu tekmovanja in ocenjevanja so ves skuhani golaž razdelili med obiskovalce. Prvo konjeniško tekmovanje v kuhanju golaža je lepo uspelo, kajti cel dan je dišalo iz kotličkov daleč naokrog po Murskem polju v Prlekiji.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno