Maskote štorkelj so poletele nad Veliko Polano

Na tekmovanju je sodelovalo pet ekip, Polanski Pücki, PGD Žižki, Vrtnarji, Žabarji in Jenamena

Jože Žerdin, sreda, 6. avgust 2014 ob 22:27
Zabavne spretnostne igre

Zabavne spretnostne igre

Velika Polana in Mala Polana sta znani, kot Evropska vas belih štorkelj. V osrčju Prekmurja leži vas Velika Polana, ki je znana po dobrih ljudeh, po velikem največjem jelševem gozdu v Evropi in po veliko štorkljinih gnezdah, kjer gnezdijo bele štorklje. Svojo vas pa je tudi rad v raznih črticah in romanih opisal pisatelj Miško Kranjec, ki je bil po rodu iz Velike Polane.

Je pa Velika Polana tudi občina in tako se vsako leto v njej odvija Pomurski poletni festival, katerega organizira Društvo Štrk Slovenija - Velika Polana. Letos so se odločili, da bodo svoje društvo Štrk, belo štorkljo še bolj predstavili svojim obiskovalcem. Tako so bile v nedeljo, 3. avgusta, na novem prireditvenem prostoru Poljana prve zabavne spretnostne igre z naslovom »ŠTRK SI«.

Najprej so čez nogometno igrišče v dolžini 50 metrov speljali železno vrv in pogumni tekmovalci so se oblekli v kostume belih štorkelj in tako so morali po vrvi s pomočjo prijateljev iz enega gnezda leteti v drugo gnezdo. Šlo je za več zabavnih iger, kot so Let iz gnezda v gnezdo, Lov na žabe in mrčes ter Prinašanje otrok. To so bile dokaj zahtevne igre, lotili so se jih samo pogumni, močni, spretni in natančni.

Na tekmovanju je sodelovalo pet ekip, Polanski Pücki, PGD Žižki, Vrtnarji, Žabarji in Jenamena. Ker so bile te igre tekmovalnega značaja so bile toliko bolj privlačne z denarno nagrado.


Več v Družabno