Z ladjico plujemo novi šoli naproti

Predstavili so se tudi OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, vrtec Cezanjevci in vrtec Stara Cesta

Manja Gospodarič, petek, 8. avgust 2014 ob 16:06
OŠ Cezanjevci na Glavnem trgu

OŠ Cezanjevci na Glavnem trgu

Pisana ladja v Ljutomer prihaja,
iz cezanjevskega je okraja.
Počasi proti Ljutomeru pluje,
le kaj išče, kam potuje?

Pa poglejmo na to barko.
Z njo se vozita vrtca dva in
modri učenjaki, ki so pravi korenjaki.

Tja v deželo lotmerško,
kamor potrebe se nosijo.
Tja k županji in svetu občinskemu,
naglas kličemo: »Mi smo tudi tu.«

V sredo, 6. 8. 2014, je bila na Glavnem trgu v Ljutomeru predstavitev javnih zavodov občine Ljutomer. OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, vrtec Cezanjevci in vrtec Stara Cesta so predstavljale učenki Neja Gospodarič in Anja Pušenjak, predstavnica staršev Nataša Duh ter učiteljici Manja Gospodarič in Jasna Lampreht.

Našo šolo lahko opazi vsakdo, ki gre ali se pelje skozi Cezanjevce, saj stoji sredi majhne in zanimive vasice. Čeprav je že kar precej v letih, še vedno oddaja veliko energije, veselja in čarobnosti. Ponosno lahko rečemo, da je obdana s čudovitimi učenci v 9. oddelkih in navihanimi ter radoživimi malčki vrtca v 4 oddelkih. Učenci se radi učimo, raziskujemo, sodelujemo v različnih tekmovanjih, mednarodnih projektih, literarnih ter likovnih natečajih in tako poskrbimo, da ponesemo glas naše šole daleč. Vsi vemo in se zavedamo, da so na naši šoli prostorske težave, a nas to naredi še močnejše, še bolj motivirane, da bi postali boljši in tako opozorili nase. Velika prednost naše šole je, da smo vsi zelo povezani, spodbujamo medsebojno sodelovanje in solidarnost.  

Sedaj, ko vemo, da bomo dobili nov vrtec, imamo še več navdiha, poguma ter zagnanosti za delo in učenje. Hvala vsem, ki ste pripomogli, da se počutimo slišane in uslišane. Moramo vam priznati: »Zelo smo srečni«.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje