Bogat program ob Prazniku jeseni

Na prireditvi ob Prazniku jeseni na Šprincu so v bogatem programu nastopili nastopajoči iz Prlekije, Prekmurja in Medžimurja

Jože Žerdin, nedelja, 17. avgust 2014 ob 09:45
Zabavni del programa na Šprincu

Zabavni del programa na Šprincu

V petek, 15. avgusta, je bilo zelo veselo na Šprincu, ko so pripravili prireditev Pozdrav jeseni, kajti pod šotorom so pripravili zabavno prireditev na kateri so nastopili Folklorna skupina KUD Razkrižje, v imenu domačinov je zbrane pozdravil Drago Škrlec, Tamburaška skupina DU Ljutomer Bisernica.

Pozdrav jeseni ob prazniku Marijinega vnebovzetja v Šprincu
Pozdrav jeseni ob prazniku Marijinega vnebovzetja v Šprincu

V prireditvi se je prvič predstavil mlad glasbenik Mark Tivadar, nato je zbrane nagovoril župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič, ki je ob tej priložnosti podelil županovo priznanje Danici Pergar iz Šprinca za aktivno delovanje na področju prostovoljstva in zlati maturantki Sanji Zanjko iz Šafarskega. Iz sosednje Hrvaške je nastopila Vokalno instrumentalna skupina Štrigovčanci in Folklorna skupina KUD Sveti Jeronim Štrigova.

Zbrane je nagovoril tudi župan sosednje Hrvaške občine Štrigova Stanislav Rebernik, ki je spregovoril o dobrem sodelovanju med občinama Razkrižje in Štrigova, ki bi lahko bilo vzor tudi drugim predvsem vplivnejšim politikom. Sledil je nastop Lotmerških tamburašev, Etno skupine Zvonček Društva Manko Golar Ljutomer, pozdrav aktualne vinske kraljice ljutomersko-ormoških goric Martine XVII., blagoslov klopotca in vinograda, ki ga je opravil razkriški župnik msgr. Franc Režonja, razglasitev botra klopotca, ki je postal Avgust Kocjan iz Ljutomera, skrbnika klopotca Stanka Levačiča in gospodarja vinograda Draga Slaviča. Nastopil je tudi Franc Gorza.

Obiskovalci so plesali ob glasbi mlade in razigrane skupine Klapovühi iz Benedikta.