Številnim klopotcem se je pridružil še klopotec DV Mala Nedelja

Klopotec je šestnajsto leto zapored na drogu sestavil Jožef Ritonja

Branko Košti, ponedeljek, 25. avgust 2014 ob 14:341
Klopotec je šestnajsto leto zapored na drogu sestavil Jožef Ritonja

Klopotec je šestnajsto leto zapored na drogu sestavil Jožef Ritonja

Številnim klopotcem, ki od praznika Marijinega vnebovzetja, pojejo svojo pesem v Moravcih pri Mali Nedelji, se je v soboto, 23. avgusta, pridružil še klopotec Društva vinogradnikov Mala Nedelja.

Postavitev klopotca je že od ustanovitve društva vsakoletna aktivnost, s katero obeležijo zaključek večine del v vinogradu in z upanjem, zaradi letošnje letine pa tudi z dvomi, pričakujejo čim kvalitetnejši pridelek grozdja in s tem seveda tudi uspešno vinsko letino.

Letošnja postavitev klopotca pri Gostišču Žinko, je bila nekaj posebnega. Klopotec je namreč prvič dobil botra. Ta častna in tudi odgovorna naloga varovanja klopotca pred viharji, je pripadla predsedniku društva Antonu Žinku, katerega je spremljala Martina VII, Vinska kraljica društva Tanja Vrbnjak. Da bo uspešno kljuboval viharjem, obvaroval grozdje pred krščenimi in nekrščenimi ptiči in v času zorenja priklical več lepega vremena, je z blagoslovom klopotca poskrbel župnik, v katerega se je za eno popoldne prelevil Stanko Filipič.

Kot se za tovrstno prireditev spodobi, so jo nadaljevali z veselo zabavo, katere ni zmotilo niti kislo vreme.

TUNČEK sobota, 30. avgust 2014 ob 13:24

Oživlanje tradicije - lepo ! Ploskač Pomežik

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Družabno