Methansova hiša zopet gostitelj

8. Kolbičeva likovna kolonija na Zgornjem Dražen Vrhu

Filip Matko, nedelja, 31. avgust 2014 ob 18:40
8. Kolbičeva likovna kolonija na Zgornjem Dražen Vrhu

8. Kolbičeva likovna kolonija na Zgornjem Dražen Vrhu

Likovna sekcija Kulturno umetniškega društva Gabrijel Kolbič z Zgornje Velke v Občini Šentilj, ki jo vodi Jasna Šosterič, organizira v soboto, 6. septembra, že osmič slikarsko-likovno ustvarjanje pod delovnim naslovom »Kolbičeva kolonija«. Posvečena je spominu na umetnika Gabrijela Kolbiča, ki je bil doma z Zgornje Velke.

Zbor likovnih ustvarjalk in ustvarjalcev je predviden v znani Methansovi hiši na Zgornjem Dražen Vrhu ob 9. Uri, ko bodo opravili skupni zajtrk. Temu bo seveda sledilo umetniško ustvarjanje v Methansovi hiši, ob njej ter v njeni bližnji in daljni okolici. Tako bi naj likovnice in likovniki pripravili in oddali svoja novo ustvarjena dela do 15. ure.

Uro pozneje, ob 16. uri, pa je že predvidena otvoritev razstave novo ustvarjenih likovnih del in to v prostorih poročne dvorane na Zgornji Velki. Tedaj bodo za prijetno vzdušje bodo poskrbeli pevci ljudskih pesmi KUD Gabrijel Kolbič.

Kot organizatorji napovedujejo, bo razstava v poročni dvorani na Zgornji Velki na ogled do meseca decembra, ko se ustvarjalkam in ustvarjalcem vrnejo njihova likovna dela.


Več v Kultura in izobraževanje