Poplavljena Prlekija

Stanje se počasi umirja, po umiku vode pa bodo tudi bolje vidne posledice

Prlekija-on.net, ponedeljek, 15. september 2014 ob 16:372
Sp. Krapje

Sp. Krapje

Težav s poplavami te dni kar ni videti konca. Poplavljene so številne njive in travniki, prav tako številne kleti stanovanjskih hiš, poslovnih prostorov, ... Stanje se počasi umirja, po umiku vode pa bodo tudi bolje vidne posledice.
Prlekija pod vodo:
Pristava, Veščica, Razkrižje
Noršinci, Babinci, Cven, Ljutomer, Krištanci, Cezanjevci
Logarovci, Gajševci
Vučja vas, Hrastje-Mota
Veščica, Razkrižje
Bolehnečici, Berkovci

V okolici Ljutomera voda največ preglavic povzroča v Babincih, Noršincih, Pristavi, Veščici, na Razkrižju, kjer so zaprte ceste, Moti, Cvenu, Krapju, kjer je Mura prebila nasip v Zg. Krapju. Mura je poplavila tudi v Vučji vasi in Hrastju-Moti. V Ljutomeru je voda zalila industrijsko cono na Babinski cesti, kjer je podjetje Ultramarin, voda pa je zalivala tudi trgovini Lidl in Mercator, ki sta v bližini.

Številne kleti so poplavljene v Veržeju, kjer je delno poplavljena cesta skozi vas, poplavljeno je nogometno igrišče, tako da je sredina pokalna tekma z Gorico prestavljena. V Lutvercih pri Apačah je poplavljena farma in številne kleti, poplavljena je žaga v Črncih, številne kleti v Gornji Radgoni, Boračevi in Radencih, kjer je poplavilo tudi kletne prostore hotela Radin.

Po poplavah so se v nedeljo sprožili tudi številni plazovi.

Rdeči križ Slovenije že zbira pomoč za prizadete v poplavah
 
Nekatere predele Slovenije je v zadnjih dneh prizadelo močno deževje, katerega posledice so bile poplave in zemeljski plazovi.
 
Obveščamo vas, da je Rdeči križ Slovenije z današnjim dnem odprl račun za zbiranje prostovoljnih finančnih prispevkov za prizadete družine in posameznike zaradi posledic deževja – Poplave 2014. Vsi posamezniki in pravne osebe lahko prostovoljne prispevke za akcijo "Poplave 2014", nakažejo na:

    Rdeči križ Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana,
    TRR: SI56 0310 0111 1122 296,
    sklic: 00 937061,
    BIC banke: SKBASI2X,
    Koda namena: CHAR.

Pomagate lahko tudi z SMS donacijo s ključno besedo POPLAVE za donacijo 1 € in POPLAVE5 za donacijo 5 €. Akcijo omogočajo Telekom Slovenije, Debitel, Izimobil, Simobil in Tušmobil.

Sodelavci območnih združenj Rdečega križa Slovenije se bodo na prizadetih področjih vključili v občinske operativne štabe in šli na teren, da pridobijo podatke o socialno ogroženih družinah in posameznikih, ki potrebujejo pomoč Rdečega križa Slovenije.

Spodaj je nekaj fotografij iz Ljutomera pri industrijski coni na Babinski cesti, iz Noršincev (poslala Tina), in Sp. Krapja (poslal Dare).


Več v Narava