Narasle vode ponovno povzročajo številne težave

Poplavljene so številne kleti, ceste, travniki in njive

Prlekija-on.net, sobota, 13. september 2014 ob 10:45
Narasle vode v Prlekiji

Narasle vode v Prlekiji

Nove obilne padavine, ki so pretekle dni ter predvsem sinoči zajele našo državo, spet povzročajo številne težave. Predvsem v vzhodni polovici države so poplavljene številne kleti in ceste, sprožili pa so se tudi zemeljski plazovi.

Več:
V Bodislavcih se je sprožil manjši zemeljski plaz
Poplavljeni Babinci
Uprava RS za zaščito in reševanje poroča o številnih intervencijah gasilcev. Potok Črnec in Trnava popljavljata v Središču ob Dravi, kjer so zalite tudi kleti hiš, v Senešcih, občina Ormož, so gasilci PGD Senešci, izčrpali okoli 15 kubičnih metrov meteorne vode iz kleti stanovanjske hiše. V naselju Rucmanci, občina Sveti Tomaž, je meteorna voda zalila kletne prostore. Gasilci PGD Trnovci so vodo iz kletnih prostorov izčrpali.

Gasilci so črpali vodo iz garaže in kletnih prostorov stanovanjske hiše v Branoslavcih, v Kokoričih poplavlja potok Lipnica, v Veržeju je na Prvomajski ulici v kletnih prostorih voda. Vodo imajo tudi v kletnih prostorih v Grabonošu, v Gornji Radgoni na Ptujski cesti, v Stogovcih pri Apačah, v Mihovcih, Veliki Nedelji, v Miklavžu pri Ormožu je poplavljen gasilski dom, v Policah 131 pa je plaz zaprl cesto proti Lastomercem.

V naselju Hrastje Mota, občina Radenci, je voda zalila stanovanjsko hišo in dvorišče. Posredovali so gasilci PGD Hrastje Mota in vodo izčrpali.

Že v četrtek je na Cvenu podtalnica zalila klet stanovanjske hiše. Gasilci PGD Cven so iz kletnih prostorov hiše izčrpali okrog pet kubičnih metrov vode. Na kraju so pustili potopno črpalko, ker je podtalnica še naprej poplavljala objekt.

Reka Ščavnica se predvsem na razkriškem koncu razliva po travnikih in njivah, od koder so spodnje fotografije.

V Ljutomeru je med drugim poplavljen Park I. slovenskega tabora, poplavljeni so tudi Babinci, v Bodislavcih pa se je sprožil manjši zemeljski plaz.



Več v Narava