Slomškova nedelja v Ljutomeru

Obhajanje svete maše ob spominu na smrt blaženega Antona Martina Slomška

Nuša Novak, četrtek, 2. oktober 2014 ob 08:42
Slomškova nedelja

Slomškova nedelja

V nedeljo, 28. septembra, na Slomškovo nedeljo, smo v cerkvi sv. Janeza Krstnika v Ljutomeru, obhajali spomin na Slomškovo smrt, saj je Slomšek umrl 24. septembra 1862. Ko je umiral, je imel ob bolniški postelji podobo žalostne Matere Božje, ki je bila njegova velika tolažba in upanje ob odhodu v nebesa.

Tudi mi smo se pripravili na to daritev z iskrenim kesanjem, da bo Božja milost padla na zdravo, rodovitno zemljo in obrodila stoteren sad. Sveto mašo je daroval župnik in dekan Andrej Zrim, ki je v svoji pridigi še posebej izpostavil Slomškovo življenje in delo, njegovo požrtvovalnost, skromnost in trdno vero. Poudaril je tudi pomembnost vere in verskega življenja, o katerem nas uči tudi blaženi Anton Martin Slomšek.

Kot so dejali, je dandanes namreč največji problem miselnost nekaterih staršev, ki svojim otrokom prepuščajo, odločitev po lastni izbiri glede vključitve v svete zakramente in versko rast. Starši bi morali svoje otroke vzgajati v svojem lastnem prepričanju in jih na ta način vključiti v versko življenje, saj otroci sami niso sposobni samostojno sprejeti tako odgovorne odločitve. Današnji otroci in mladina živijo v svetu polnem materialnih dobrin, ki pa nikakor ne morejo nadomestiti družinske sreče, ki zraste in se gradi ob redni molitvi, skupnem obhajanju svete maše in trdni veri v Boga.

Ob Slomškovi sveti maši, so se nam pridružile učiteljice in vzgojiteljice, ki vsako leto sodelujejo in pripomorejo k obhajanju te svete maše. Ob tem pa smo lahko prisluhnili tudi čudovitemu petju otroškega pevskega zbora Kresnički in mešanega pevskega zbora sv. Janez Krstnik, ki so nam z nežnimi melodijami pričarali nepozabno nedeljsko dopoldne.


Več v Kultura in izobraževanje