V Ljutomeru sta potekala turnirja v namiznem tenisu

Domačini so kot vsa leta doslej tudi letos odlično pripravili prizorišče tekmovanja in ob prijetnem vzdušju ter domačih specialitetah pričakali goste iz vse Slovenije

Prlekija-on.net, petek, 31. oktober 2014 ob 23:20
Turnirja v namiznem tenisu v Ljutomeru

Turnirja v namiznem tenisu v Ljutomeru

V soboto, 25. oktobra, se je z uvodnim turnirjem v Ljutomeru začela serija turnirjev za jakostno lestvico Republike Slovenije za veterane in rekreativne igralce. Domačini so kot vsa leta doslej tudi letos odlično pripravili prizorišče tekmovanja in ob prijetnem vzdušju ter domačih specialitetah pričakali goste iz vse Slovenije.

V Ljutomeru se je zbralo 99 igralcev iz vse Slovenije in v silovitih medsebojnih dvobojih pokazalo, da si želijo tekmovati in dokazovati svojo moč v tem plemenitem športu. Tekmovanje je potekalo na 16 mizah v 9 kategorijah za posameznike in 4 kategorijah dvojic.

Turnirji jakostne lestvice Republike Slovenije so tako že desetletje in več najmnožičnejši turnirji za veterane in rekreativne igralce v naši lepi deželi. Prijavljajo pa se še vedno novi rekreativni igralci ter bivši aktivni igralci namiznega tenisa, kateri si želijo tekmovanj in hkrati druženj po vsej Sloveniji.

V nedeljo, 26. oktobra, pa se je v Ljutomeru zbralo 80 tekmovalcev iz 6 držav ter nastopilo v 9 kategorijah na 12. Mednarodnem turnirju mesta Ljutomer.

Zmagovalec kategorije do 40 let Simon Gradišar (Novo Mesto), zmagovalec kategorije od 40 do 50 let Nikola Kasić (Split), zmagovalec kategorije od 50 do 60 let Petar Mačešić (Duga Resa) in zmagovalec kategorije od 60 do 70 let Đuro Paher (Zagreb), so se pomerili v polfinalu superfinala.

V superfinalu za prehodni pokal mesta Ljutomer sta se pomerila Mačešić in Kašić. Po zanimivem dvoboju ter ob aplavzu vseh udeležencev turnirja je slavil Nikola Kašić z rezultatom 3:1 ter prvič osvojil prehodni pokal mesta Ljutomer in se vpisal v zgodovino tega turnirja.

Ženske so se pomerile za prehodni pokal mesta Ljutomer v dveh kategorijah. V kategoriji do 40 let je zmagala Polona Belavič iz Velenja, v kategoriji od 40 do 60 let pa Vesna Perhoć iz Zagreba.

V superfinalu za prehodni pokal mesta Ljutomer je presenetljivo slavila veteranka, petkratna zmagovalka prehodnega pokala mesta Ljutomer in že drugič osvojila prehodni pokal mesta Ljutomer v trajno last.

Po odigranem turnirju Vesna Perhoć ni mogla verjeti, da je to sploh res. Vsekakor smo vsi prisotni v dvorani bili priča tekmi, kjer je 30 let starejša igralka pokazala, da človek lahko z močno željo in voljo doseže skoraj nedosegljive cilje.

Za NTK Ljutomer
Darko Fijavž



Več v Šport