Voznica zapeljala s cestišča in trčila v drevo

Številne prometne nesreče ta teden

Prlekija-on.net, sobota, 15. november 2014 ob 22:36
V soboto, 15. novembra, okoli 18.30, se je na relaciji Zgornji Kamenščak - Vidanovci zgodila prometna nesreča, ko je voznica osebnega vozila zapeljala s cestišča in trčila v drevo ter se pri tem poškodovala.

Nesreča se je zgodila zaradi vožnje preblizu desnega roba. V trčenju sta se voznica in sopotnik lahko telesno poškodovala. Na kraju prometne nesreče so intervenirali gasilci PGD Ljutomer, ki so pomagali reševalcem NMP Ljutomer pri oskrbi poškodovancev, razsvetljevali in požarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, preprečili iztekanje bencina in olja ter počistili že iztekle motorne tekočine.

Številne prometne nesreče ta teden
Prometna nesreča se je v soboto zgodila tudi na cesti Vitan - Vuzmetinci v občini Ormož, okoli 1. ure ponoči, ko je voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste in trčil v drevo, pri čemer se je začelo iz vozila kaditi. Na kraj so bili napoteni gasilci PGD Vitan Kog, vendar se je še pred njihovim prihodom na kraj iz avta nehalo kaditi. Gasilci so na vozilu preventivno odklopili akumulator, zavarovali kraj dogodka in lastniku pomagali odstraniti vozilo s ceste.

Ob 12.40 so v Bakovski ulici v Murski Soboti trčila tri osebna vozila. Gasilci iz PGD Murska Sobota so z izrezom rešili ukleščeno in poškodovano voznico iz vozila, nudili pomoč službi nujne medicinske pomoči ter počistili mesto dogodka. Voznica osebnega vozila je pri zavijanju na levo izsilila prednost voznici osebnega avtomobila, ki je pripeljala nasproti. Zaradi lahkih telesnih poškodb sta bili dve osebi z reševalnim vozilom odpeljani v soboško bolnišnico.

V Bratonečicah pa se je zgodila prometna nesreča med voznikom osebnega avtomobila in peško, katera je pred seboj potiskala ročni voziček za prevoz mleka. Peško je po trčenju odbilo na nabrežje ob cestnem jarku, kjer je obležala hudo telesno poškodovana.

V petek, okoli 19.30 ure, je na cesti med Ljutomerom in Cvenom, voznik osebnega vozila zapeljal s cestišča v potok. Pri tem sta se poškodovali dve osebi, kateri so oskrbeli reševalci NMP Ljutomer. Posredovali so tudi gasilci PGD Ljutomer.

Kot smo že poročali, se je že ta "Martinov teden" pričel s številnimi nesrečami. V ponedeljek zjutraj sta trčili vozili na Ormoški cesti v Ljutomeru, okrog 10. ure sta na relaciji Ljutomer - Krapje trčili dve osebni vozili, kjer se je poškodovala ena oseba. Tam je do trčenja prišlo zaradi izsiljevanja prednosti, ko je voznik renault clia odvzel prednost vozniku porsche cayenne, ki je pripeljal po prednostni cesti. Na vozilih je nastalo za 43.000 evrov materialne škode.

Malo pozneje se je prometna nesreča zgodila na relaciji Banovci - Veržej, kjer sta prav tako trčili osebni vozili. Prometna nesreča se je zgodila, ko je eden izmed voznikov zapeljal na nasprotni vozni pas ter trčil v nasproti vozeče vozilo. Pri tem sta se lažje telesno poškodovala voznika.


Več v Črna kronika