Radenci: Predstavitev DOSOR-jevega zbornika

»Ure naših dni« izšle v 500 izvodih na 60-ih straneh

Filip Matko, četrtek, 27. november 2014 ob 17:55
Izid DOSOR-jevega zbornika

Izid DOSOR-jevega zbornika

V predprostoru knjižnice DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, so v sredo, 26. novembra popoldne, javnosti predstavili najnovejšo številko domskega zbornika, ki ga izdajajo pod delovnim naslovom »Ure naših dni«.

»Gonilna sila«, da je do tega prišlo, je vsekakor literarni krožek DOSOR-ja ter njega članice in člani, ki se vsako sredo popoldne zbirajo ob knjižnih policah v četrtem nadstropju DOSOR-ja. Literarni krožek vodi Bea Baboš Logar, ob pogovorih o tem, kaj kdo od posameznic ali posameznikov napiše, pa se zberejo prispevki, ki so nato objavljeni v zborniku.

Že marca leta 2010 je izšla prva številka zbranih literarnih prispevkov v posebni knjižici z naslovom »Ure naših življenj«. Še istega leta, meseca septembra, pa je pod imenom »Ure naših dni« izšel literarni zbornik, njegova vsebina pa je bila podobna. Naslednje leto, leta 2011, je izšla druga številka, leta 2012 sta izšli dve številki, ki jima je sledila peta številka lansko leto.

Letošnja šesta številka je natisnjena v 500 izvodih ter ima 60 strani. Predstavili so jo številnim zbranim, kajti v njem so objavljeni literarni in poetski prispevki tako stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja, zunanjih članic in članov literarnega krožka in drugih sodelavcev. Pesmi, literarni prispevki ter opisi posameznikov in dogodkov so zajeti v treh poglavjih: Jesenske pripovedi, Naši stanovalci se predstavljajo ter Srečanja, prireditve, dogodki, zanimivosti.

Odlomke iz prispevkov posameznih avtoric in avtorjev sta na predstavitvi zbornika »Ure naših dni« brali Darinka Nahtigal in Vera Slavic. Za dodatno popestritev tokratnega literarnega popoldneva pa je poskrbel Vokalni kvintet Klopotec s Kapelskega Vrha, ki je med posameznimi prebranimi prispevki zapel pod vodstvom Antona Divjaka.


Več v Kultura in izobraževanje