Prvi ženski zajtrk

V Marijanišču je potekal prvi ženski zajtrk

Prlekija-on.net, torek, 2. december 2014 ob 10:32
Milada Kalezić je spregovorila o svoji trnovi poti do zvezd

Milada Kalezić je spregovorila o svoji trnovi poti do zvezd

V Veržeju, v Zavodu Marianum, je v soboto, 21, novembra, potekal prvi ženski zajtrk, potem, ko so v tem letu moški že imeli dva. Organizatorka Jerica S. Bohanec je v žensko družbo povabila Milado Kalezić. Prejemnica mnogih nagrad, nazadnje tudi Borštnikovega prstana 2011. leta, je takrat občinstvo in gledalce pred ekrani presenetila s svojo zahvalo Bogu, ko je dejala, da brez njegove milosti ne bi stala tukaj.

Gledališka in filmska igralka je pred 76 zbranimi pripadnicami nežnejšega spola odkrito spregovorila o svoji trnovi poti do zvezd, kot je poimenovala svojo pot spreobrnenja. V družini je bila vzgojena brez vere, v svojem 34. letu je začela iskati, kdo je b(B)og. Odgovor je našla šele čez dobro desetletje in se pri svojih 49. letih »po milosti Božji«, kot je sama dejala, dala krstiti v pravoslavni cerkvi in sprejela vero v Jezusa Kristusa. Odkrito je spregovorila tudi o svojih preizkušnjah, iskanju smisla in odgovorov v različnih religijah, in kako je to vplivalo na njeno igralsko pot. Milada se je s svojo odkritosrčnostjo, preprostostjo in nenarejenostjo dotaknila src zbranih in pustila prijetne občutke.

Po skoraj uro in pol dolgem pričevanju nas je v jedilnici pričakala prijetna jesenska dekoracija. Za zajtrk so nam postregli z okusnimi ajdovimi žganci iz lastne pridelave in enolončnico. Klepet v prijetni družbi je marsikatero zadržal še po zajtrku z željo, da ga kmalu spet ponovimo.

Dominika Ros
Foto: Karmen Smodiš


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje