Letos bo za praznično ponudbo skrbelo tudi drsališče sredi Glavnega trga

Uradno se bo drsališče odprlo to soboto, ko Občina Ljutomer in KS Ljutomer pripravljata vsakoletno prireditev Juhuhu veseli december je tu

Prlekija-on.net, sreda, 3. december 2014 ob 13:222
Lani smo poročali o odprtju drsališča v Murski Soboti in se hkrati spraševali: Kaj pa drsališče v Ljutomeru? Takrat smo županjo Občine Ljutomer, mag. Olgo Karba tudi povprašali, če kaj razmišljajo, da bi se postavilo drsališče v Ljutomeru. Županja nam je takrat povedala, da je to dobra ideja, in da bodo preučili možnosti.

Takrat smo tudi zapisali, da imamo v Ljutomeru verjetno idealno površino za to - ploščad na Glavnem trgu. To so predlagali tudi nekateri naši uporabniki na Facebook strani, ko smo objavili fotografije okrašenega trga. Kot so dejali, nekaj manjka in da bi na sredini lahko bilo drsališče. Tako bi trg zagotovo bolj zaživel. In tudi v naši lanski decembrski anketi, vas je večina glasovala, da v Ljutomeru najbolj pogrešate drsališče.

No, na občini so možnosti očitno preučili in letos bomo na Glavnem trgu imeli drsališče, ki bo predstavljalo lepo popestritev zimske ponudbe mesta, nad drsališčem pa bodo zagotovo še najbolj navdušeni najmlajši.

Drsališče so na trgu danes že začeli postavljati, postavili pa so tudi smreko, ki bo v teh prazničnih časih krasila trg. Uradno se bo drsališče odprlo to soboto, ko Občina Ljutomer in KS Ljutomer pripravljata vsakoletno prireditev Juhuhu veseli december je tu od 16. ure naprej. Takrat bodo prižgali tudi lučke.

Tako se vam v tej zimi na drsanje ne bo potrebno več odpravljati v Mursko Soboto, saj bo drsališče sredi prleške metropole.

Več o samem drsališču pa bomo zapisali v naslednjih dneh.


Več v Družabno