V Ljutomeru so se srečale županje

Srečanje je bilo namenjeno izmenjavi izkušenj med županjami in ženskami na položajih ter oblikovanju podpornega okolja za večjo udeležbo žensk v lokalni politiki

Prlekija-on.net, sreda, 3. december 2014 ob 15:32
Srečanje županj v Ljutomeru

Srečanje županj v Ljutomeru

V sredo, 3. decembra, je v županatu Mestne hiše v Ljutomeru, potekalo prvo srečanje županj Slovenije, ki je potekalo v organizaciji županje Občine Ljutomer mag. Olge Karba in Skupnosti občin Slovenije. Srečanje je bilo namenjeno izmenjavi izkušenj med županjami in ženskami na položajih ter oblikovanju podpornega okolja za večjo udeležbo žensk v lokalni politiki.

Z večanjem števila žensk na ključnih mestih odločanja v lokalni politiki se ta dopolnjuje in nadgrajuje, tudi glede na pričakovanja in potrebe žensk. Uspešnost na letošnjih lokalnih volitvah izvoljenih županj je še toliko pomembnejša, saj bodo s svojim delovanjem, s pristopi k oblikovanju, sprejemanju in uresničevanju različnih politik, pomembnih za občanke in občane, tlakovale poti tudi za vse naslednje generacije aktivnih žensk.

V Sloveniji občine vodi 16 županj, srečanja pa se jih je udeležilo osem. Poleg gostiteljice Olge Karba, še Bernardka Krnc (Šmarješke Toplice), Romana Lesjak (Črna na Koroškem), Mojca Čemas Stjepanovič (Črnomelj), Darja Vudler (Sv. Andraž v Slovenskih goricah), Milena Krajnc (Kozje), Vesna Jerala Zver (Turnišče) in Jasna Gabrič (Trbovlje).

Na prvem srečanju županj, ki naj bi postale stalnica, so svoje izkušnje predstavile tudi uspešne ženske, Vika Potočnik, direktorica Pionirskega doma v Ljubljani in nekoč županja Ljubljane, Vera Kozmik, direktorica Dialog-si.net, nekoč direktorica Urada za žensko politiko ter Jasmina Vidmar, generalna sekretarka Skupnosti občin Slovenije, nekoč mestna svetnica v Mariboru.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje