Ministranti iz Ljutomera osvojili zasluženo drugo mesto

Škofijsko ministrantsko srečanje in ministrantski kviz 2014

Nuša Novak, četrtek, 4. december 2014 ob 09:06
Srečanje ministrantk in ministrantov

Srečanje ministrantk in ministrantov

Adventno škofijsko srečanje ministrantk in ministrantov je bilo v soboto, 29. novembra, v Dobrovniku. Srečanja se je udeležil tudi škof dr. Peter Štumpf, ki je vse prisotne nagovoril in vzpodbudil v zvestem in veselem služenju Bogu in bližnjemu.

Srečanje se je začelo ob 9.00 uri in je bilo sestavljeno iz dveh delov. Prvi del se je odvijal v župnijski cerkvi in je potekal v znamenju priprave na božične praznike: spokorno bogoslužje, škofov nagovor in možnost za sveto spoved.

Drugi del srečanja se je odvijal v prostorih kulturnega doma, kjer je najprej potekala skupna pogostitev in nato še škofijski ministrantski kviz. Na kvizu so sodelovali ministranti iz župnij, ki so se na dekanijskih kvizih uvrstile med prve štiri ekipe (od 1. do 4. mesta). Sodelovalo je tako 9 ekip, izmed katerih so bili ministranti iz Bakovec, Sv. Jurija v Prekmurju, Dobrovnika, Ljutomera, Križevec pri Ljutomeru, Beltinec, Bogojine, Radenec ter iz Razkrižja. Gradivo za kviz je ostajalo isto kot za dekanijski kviz. Finale škofijskega kviza je pripravil in vodil škofijski referent za ministrante, mag. Simon Štihec. Žirijo, ki je nadebudno seštevala točke in preverjala odgovore, pa so sestavljali Gregor Šemrl, Marjan Pučko in Zoran Car.

Srečanje se je zaključilo ob 13.00 uri s skupno molitvijo v župnijski cerkvi in razglasitvijo zmagovalcev, kateri so postali ministranti iz župnije Radenci. Naši trije tekmovalci iz Ljutomera, Nežka, Florjan in Filip, pa so osvojili zasluženo in pohvale vredno drugo mesto.


Več v Kultura in izobraževanje