Teleing namesto za poslovna darila namenil sredstva v dobrodelne namene

Teleing uspešno zaključuje leto 2014 in tudi letos namesto za poslovna darila namenja sredstva v dobrodelne namene

Prlekija-on.net, torek, 9. december 2014 ob 13:02
Janez Smolkovič in Tomislav Nemec ob predaji donacije

Janez Smolkovič in Tomislav Nemec ob predaji donacije

V podjetju Teleing d.o.o. že peto leto zapored tudi ob koncu leta nadaljujejo z dobrodelnostjo – Namesto za poslovna darila so donacijo v višini 1.500 evrov namenili Lions klubu Ljutomer, ki jih bo v celoti porabil za pomoč otrokom iz socialno ogroženih družin. Donacijo je na novinarski konferenci iz rok direktorja Teleing Janeza Smolkoviča, sprejel predsednik Lions kluba Ljutomer, mag. Tomislav Nemec.

Razlog za donacijo je uspešno poslovanje v letu 2014. Uspešno so zaključili več investicij v optična omrežja in omrežno opremo. Zadovoljni so, da število naročnikov njihovih storitev narašča.

Obdobje pred koncem leta je v podjetju Teleing namenjeno pregledu doseganja zastavljenih načrtov in postavljanju ciljev za prihodnje leto. Kot je na novinarski konferenci povedal direktor Teleing d.o.o., Janez Smolkovič, je leto, ki se izteka bilo za podjetje Teleing poslovno uspešno: "Veseli nas, da število naročnikov naših širokopasovnih storitev narašča iz meseca v mesec, saj se vse več naročnikov odloča za uporabo širokopasovnega dostopa do interneta in cenovno ugodne IP telefonije na svojem kabelskem priključku. Tako bomo v letu 2014 zabeležili rast prihodkov od zagotavljanja naših storitev za več kot 10% glede na predhodno leto. Skupni prihodki podjetja Teleing v letu 2014 bodo tudi višji, kot v letu 2013."

Kakovost zagotavljanja storitev v podjetju Teleing
Kote je še povedal, "se v podjetju Teleing vsi zaposleni zavedamo, da je naš obstoj in nadaljnji razvoj odvisen od zadovoljstva naših naročnikov s storitvami, ki jih ponujamo. Zato veliko truda in sredstev vlagamo v zanesljivost delovanja naših storitev. Prepričani smo, da je obvladovanje kakovosti procesov pomemben dejavnik za uspešnost podjetja. Posledica kakovostno izvedenega procesa je kakovosten izdelek ali storitev. Prav zaradi tega smo se odločili za uvedbo sistema vodenja kakovosti po zahtevah ISO 9001:2008. Poslovanje po sistemu ISO 9001:2008 uvajamo postopoma, sedaj smo v zaključni fazi. Formalno potrditev skladnosti naših delovnih procesov z zahtevami standarda ISO 9001:2008 pričakujemo v začetku leta 2015. Prepričani smo, da uvedba standarda ISO 9001:2008 v naše poslovanje dodatno pripomogla k dvigu kakovosti naših storitev."

Poslanstvo podjetja Teleing
Zlasti na ruralnih področjih, kjer ni samo po sebi umeven dostop do sodobnih širokopasovnih povezav, je razvitost telekomunikacijske infrastrukture pomemben dejavnik razvoja lokalne skupnosti, saj se področja z bolj razvito telekomunikacijsko infrastrukturo hitreje razvijajo od tistih področij, kjer dostop do širokopasovnih povezav ni mogoč. Kakovostne telekomunikacijske storitve so namreč temelj razvoja, učinkovitosti in konkurenčnosti vseh proizvodnih in storitvenih sektorjev. Podjetja in občani morajo imeti dostop do cenovno ugodne vrhunske komunikacijske infrastrukture in širokega obsega storitev. "Prav slednje je poslanstvo podjetja Teleing, ki ga že 19 let uspešno izpolnjujemo na področju petnajstih občin Spodnjega Podravja in Pomurja. Na celotnem področju, kjer smo prisotni, kot ponudnik sodobnih telekomunikacijskih storitev z lastnimi sredstvi gradimo novo širokopasovno optično omrežje, saj želimo našim naročnikom tudi v bodoče zagotavljati vse najsodobnejše telekomunikacijske storitve po konkurenčnih cenah."

Investicije Teleinga v letu 2014
V letu 2014 bodo v gradnjo novih optičnih širokopasovnih omrežij in v nakup omrežne opreme vložili več, kot 1,2 mio EUR, kar je 20 % več, kot v letu 2013. Višino investicij v novo optično omrežje in omrežno opremo povečujejo že od leta 2008, vsako leto vsaj za 15%, "saj se zavedamo, da nam bo le najsodobnejše širokopasovno optično omrežje omogočilo, da bomo obstali, kot konkurenčen ponudnik spleta sodobnih storitev elektronskih komunikacij tudi v prihodnje. V podjetju Teleing smo trdno prepričani, da bodo optična omrežja konkurenčna tudi v prihodnje in jih ne bo mogla enakovredno nadomestiti nobena brezžična tehnologija, zato vsa razpoložljiva sredstva vlagamo prav v gradnjo optičnih omrežij. Pri gradnji pasivnih optičnih omrežij gre za dolgoročne investicije za katere pričakujemo poplačilo v 10 in več letih. Glede na hiter razvoj elektronskih komunikacij in potrebe po vedno večjih prenosnih hitrostih pa je aktivno omrežno opremo potrebno zamenjati najpozneje v štirih do petih letih" pa je Smolkovič povedal o investicijah v letošnjem letu.

"V letu 2014 bomo na področju občin Ljutomer, Križevci, Veržej, Razkrižje, Beltinci, Lendava, Sv. Jurij ob Ščavnici, Središče ob Dravi, Gorišnica, Dornava, Markovci in mestne občine Ptuj zgradili več kot 220 km novih optičnih omrežij, od tega največ na področju MO Ptuj, kjer bomo zgradili več kot 25 km novih optičnih omrežij. Večino novih optičnih omrežij bomo zgradili sočasno z izgradnjo druge komunalne infrastrukture." Lokalne skupnosti na navedenem področju intenzivno gradijo kanalizacijska omrežja, vodovode, javno razsvetljavo, pločnike in drugo infrastrukturo, Teleing pa pri gradnji sodeluje in z lastnimi sredstvi gradi novo širokopasovno optično omrežje.

"Naša pomembnejša investicija v letošnjem letu je pričetek gradnje poslovnega objekta v industrijski coni Novi Jork v občini Markovci pri Ptuju, v katerem bo sprejemna postaja za sprejem, obdelavo in distribucijo televizijskih programov, centrala za optično omrežje v občini Markovci in skladiščni prostori ter prostori za sodelavce v Ptujski enoti podjetja Teleing. Zaključitev gradnje poslovnega objekta načrtujemo v mesecu aprilu 2015 in otvoritev v mesecu maju, ko bomo tudi obeležili 20 let obstoja in uspešnega razvoja podjetja Teleing."

Vizija podjetja Teleing
V podjetju Teleing so si zadali cilj, da bodo do leta 2020 v celoti nadomestili vsa bakrena omrežja, kjer ponujajo storitve, z optičnimi in do takrat vse njihove naročnike preklopili na optiko. "Čeprav smo trdno prepričani, da bo edina optika lahko zagotavljala vse najsodobnejše storitve elektronskih komunikacij na fiksni lokaciji tudi v prihodnje, se zavedamo da se brezžične tehnologije prenosa podatkov razvijajo vedno hitreje, zato tudi našim naročnikom zagotavljamo mobilne storitve na njihovih pametnih telefonih, tabličnih in prenosnih računalnikih. Že v letih 2012 in 2013 smo vzpostavili brezžično WiFi omrežje na javnih površinah na področju lokalnih skupnosti, kjer ponujamo naše storitve, do katerega imajo naši naročniki brezplačen dostop. Mobilno uporabniško izkušnjo pa zagotavljamo našim naročnikom tudi znotraj njihovih domov, saj imajo vse naše CPE naprave na optičnem omrežju vgrajen WiFi vmesnik."

Potrebe po vedno večjih prenosnih hitrostih pri končnih uporabnikih seveda pogojujejo tudi potrebe po povečevanju kapacitet v hrbteničnem omrežju. V začetku leta 2014 so nadgradili njihovo hrbtenično omrežje na Nx10Gbps, tako da imajo zadostne kapacitete vsaj še za naslednjih nekaj let.

Podjetje Teleing deluje na izredno dinamičnem in konkurenčnem trgu telekomunikacij. V takšnih pogojih delovanja je najbolj pomemben izziv načrtovanje, obvladovanje in izvajanje sprememb. Pridobivanje in ohranjanje konkurenčnih prednosti je namreč v veliki meri odvisno od sposobnosti podjetja, da pravočasno prilagodi delovanje novim razmeram v okolju. Konsolidacije telekomunikacijskih ponudnikov in napovedana prodaja nacionalnega operaterja bodo vnesle pomembne premike na telekomunikacijskem trgu na katere se bodo v podjetju Teleing morali pravočasno odzvati tudi s strateškimi partnerstvi z drugimi pomembnimi telekomunikacijskimi operaterji.

Družbena odgovornost podjetja Teleing
Podjetje Teleing je močno vpeto v lokalno okolje na različne načine: "svojo družbeno odgovornost izražamo tako, da se odzivamo na probleme v lokalnem okolju, kjer ponujamo svoje storitve in po svojih močeh pomagamo čez celo leto. Za donacije in sponzorstva bomo v letu 2014 namenili 1,3% prihodkov. Sponzoriramo predvsem klube in društva, kateri se ukvarjajo z mladimi. Tako smo med drugim tudi glavni sponzor ženskega nogometnega kluba ŽNK Teleing Pomurje Beltinci, kateri v zadnjih letih dosega velike športne uspehe. Na to smo še posebej ponosni. Dobro pa sodelujemo tudi z gasilskimi društvi na področju vseh petnajstih občin kjer ponujamo naše storitve, prav njim smo namenili tudi poseben Društveni paket naših storitev. Tudi letos pa smo se ob koncu leta odločili, da sredstva namesto za poslovna darila namenimo pomoči potrebnim. Tokrat Lions klubu Ljutomer v višini 1.500 evrov, ki bodo v celoti namenjena za pomoč otrokom iz socialno ogroženih družin". Na ta način podjetje Teleing že peto leto zapored namesto za poslovna darila ob koncu leta namenja sredstva pomoči potrebnim.

Donacijo je sprejel predsednik Lions kluba Ljutomer, mag. Tomislav Nemec, ki se je v imenu kluba zahvalil za donirano, donacija pa bo v celoti namenjena pomoči otrokom iz socialno ogroženih družin.


Več v Gospodarstvo