Zvezdica Zaspanka je očarala obiskovalce

Tradicionalna čajanka vrtca Ljutomer na Glavnem trgu z gledališko predstavo za otroke

Nuša Novak, četrtek, 18. december 2014 ob 13:50
Tradicionalna čajanka vrtca Ljutomer

Tradicionalna čajanka vrtca Ljutomer

Mesec december je mesec mnogih želja, lepih misli, prijaznih besed in čarobnih trenutkov. V marsičem je torej ta mesec drugačen in poseben, saj nas v tem času povezujeta predvsem radost in veselje in neskončne praznične želje. Nikakor pa ne smemo pozabiti na naše otroke, ob katerih nam čas še hitreje mineva kot običajno. In zanje se je treba še prav posebej potruditi.

In tako je leto zopet naokoli. Ni dolgo tega, odkar smo se na Glavnem trgu lani zbrali na skupnem druženju otrok in staršev Vrtca Ljutomer, na tradicionalni čajanki. Tudi letos je ravnateljica vrtca, Marija Pušenjak, v sodelovanju s starši, vzgojiteljicami in ostalimi zunanjimi sodelavci, poskrbela za nepozabno in čarobno doživetje ter druženje na tradicionalni vsakoletni čajanki.

Otroci vrtca so se v spremstvu vzgojiteljic in staršev, z lučkami odpravili iz vrtca na Glavni trg, kjer so si ogledali gledališko predstavo z naslovom Zvezdica Zaspanka. To predstavo so pripravili starši iz Sveta staršev Vrtca Ljutomer, s pomočjo nekaterih vzgojiteljic ter dijakinj Gimnazije Ljutomer, pod vodstvom prof. Mojce Vizjak. Na pomoč pa so priskočili tudi zunanji sodelavci.

V uvodnem nagovoru nas je poleg ravnateljice, pozdravila tudi predsednica sveta staršev Vrtca Ljutomer, Nataša Ošep Ferš.

Obiskovalce so že na odru pričakovale čudovite zvezdice v soju številnih lučk, ki so razsvetljevale to prav posebno in čarobno noč ter odsevale resnični čar pravljice.

V družbi sijočih zvezdic, je otroke pričakala tudi najlepša in najmanjša zvezdica z neba, Zvezdica Zaspanka. S svojim zvezdnim sijem, razigranostjo in prikupnostjo, je očarala čisto vsakega obiskovalca, tako otroke, kakor tudi odrasle. Na odru so se ji pridružile tudi sijoče zvezdice, vihrava in razposajena Zvezda Repatica, sanjava in nežna Botra Luna, Zvezdogled in prodajalki na božičnem sejmu. Pravljico o Zvezdici Zaspanki, pa je malce popestril Razbojnik Ceferin, ki je prav poseben razbojnik, saj je imel kamen namesto srca. Skozi celotno predstavo so za glasbo in glasbene efekte skrbele dijakinje instrumentalne skupine Gimnazije Ljutomer.

Bistvo pravljice, ki so ga igralci hoteli prikazati s svojim nastopom, je zajelo celotno pravljico Frana Milčinskega o Zvezdici Zaspanki, ki je zaspala in zato na nebu povzročila pravo zmešnjavo. Ampak kljub zasluženi kazni – odhodu na Zemljo, je Zaspanka z dobrim dejanjem opravila čudovito nalogo in tako še naprej opravljala svojo zvesto službo zvezdice, ki razsvetljuje širno nebo vsako noč.

Odziv otrok, staršev in ostalih obiskovalcev ob koncu predstave je pokazal, da je bil ves trud in koristno usmerjen prosti čas vseh gledaliških članov in ostalih sodelujočih v gledališki igri za otroke, zagotovo poplačan in pozitivno nagrajen.

Ob koncu predstave so se obiskovalci še posladkali z domačimi dobrotami in okrepčali s toplim čajem ter uživali v prazničnem in čarobnem trenutku druženja in prijaznega pogovora.

"V času hitrega življenjskega ritma ljudje večkrat pozabimo, kaj je pravzaprav tisto, kar nas bogati, zakaj radi živimo. To so naši bližnji, ob katerih se počutimo srečni in varni. Ni večjega prazničnega darila od spokojnega miru, ki ga občutimo v družbi osebe, ki jo imamo radi. Če si pri tem ogledamo nekaj lepega, popijemo topel čaj, se posladkamo z domačim pecivom, pa je vse skupaj še prijetnejše."
Nataša Ošep Ferš

Naj tudi vam letošnji Božič, Novo leto in leto 2015, osvetli vaša posebna zvezdica.


Več v Družabno