Spominski pohod do rojstne hiše akademika dr. Antona Trstenjaka

Pohodniki bodo startali v Gornji Radgoni in v Negovi

Branko Košti, četrtek, 8. januar 2015 ob 08:45
Lanski Trstenjakov pohod

Lanski Trstenjakov pohod

Planinsko društvo Gornja Radgona in OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova, pripravljata v soboto, 10. januarja 2015, že 11. Spominski pohod do rojstne hiše akademika prof. dr. Antona Trstenjaka, velikega Prleka in velikega Slovenca svetovnega slovesa, kateri je vse svoje življenje posvetil človeku in iskanju poti do njega.

Tudi letošnji pohod, s katerim bodo počastili 109-letnico rojstva Antona Trstenjaka (rojen je bil 8. 1. 1906), bo potekal iz dveh smeri. V Gornji Radgoni bo start ob 9. uri pred spomenikom Antona Trstenjaka v Aleji velikanov na Maistrovem trgu, pohodniki se bodo proti Radmošcem, kjer stoji njegova rojstna hiša s spominsko sobo, podali skozi Črešnjevce in čez Orehovski vrh, cilj bodo predvidoma dosegli v dveh urah.

V Negovi se bodo udeleženci pohoda zbrali pred osnovno šolo, katero je Trstenjak obiskoval in se ob 10.30 podali na pot v Radmošce. Predvidoma do 12. uri, ko se bodo pred akademikovo rojstno hišo zbrali vsi pohodniki, bo potekala spominska slovesnost, zatem druženje ob malici in uživanju tekočih okrepčil, okrog 14. ure pa naj bi pohodniki zapustili Radmošce.

Organizatorji, ki pričakujejo čez 300 pohodnikov, želijo: "da bo udeležba na pohodu v čim večjem številu. Cilj je tudi, da vsak povabi še prijatelje, naj pridejo mladi in malo manj mladi, babice, dedki z vnuki, saj bodo s tem med drugim izkazali spomin in spoštovanje do tako velikega človeka kot je Anton Trstenjak. Tako bomo člani PD Gornja Radgona, z mislimi na našega velikana, vsem ljudem dobre volje zaželeli poln nahrbtnik zdravja, sreče, zadovoljstva in varen korak v letu 2015", so povedali organizatorji radgonskega dela pohoda.


Več v Družabno