Pijan povzročil prometno nesrečo, pri tem šest poškodovanih, ena huje

Na cesti Ptuj - Ormož sta trčili dve osebni vozili

Prlekija-on.net, torek, 10. februar 2015 ob 17:41
Prometna nesreča

Prometna nesreča

V torek, 10. februarja, okoli 14.45, sta na cesti Ptuj - Ormož, pri odseku za Cunkovce, trčili dve osebni vozili. V prometni nesreči se je poškodovalo šest oseb. Pri tem so posredovali gasilci PGD Ptuj, ki so pomagali reševalcem NMP pri nudenju prve pomoči, s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz vozila, obe vozili postavili nazaj na kolesa in odklopili akumulatorja ter preverili so iztekanje motornih tekočin in počistili cestišče.

Štiri poškodovane osebe so reševalci odpeljali v Splošno bolnišnico Ptuj, dve pa v Univerzitetni klinični center Maribor.

Policija je ob tem sporočila, da je 23-letni moški vozil osebni avtomobil po lokalni cesti iz smeri  Moškanjcev proti naselju Cunkovci. Ko je izven naselja Cunkovci pripeljal do križišča s prednostno glavno cesto, ni upošteval pravila prednosti v križišču, izraženega z dobro vidnim in nedvoumno vertikalno postavljenim prometnim znakom in z vozilom zapeljal iz neprednostne na prednostno cesto. Takrat je po prednostni cesti, iz smeri Ptuja pravilno pripeljala 40-letna voznica osebnega avtomobila, ki je s prednjim delom svojega vozila trčila v prednji desni bočni del osebnega avtomobila povzročitelja. Obe vozili je po trčenju odbilo z vozišča in sta obe obstali šele na polju.

V trčenju se je voznica osebnega avtomobila hudo telesno poškodovala, povzročitelj pa lažje. Oba so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor. V vozilu povzročitelja so se lahko telesno poškodovali tudi vsi njegovi sopotniki, 25-letni moški in tri ženske, stare 18, 17 in 16 let. Vse štiri so z reševalnimi vozili prepeljali v SB Ptuj.

Policisti Postaje prometne policije Maribor, ki so opravili ogled kraja prometne nesreče so ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, saj je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu 0,46 mg/l alkohola. Policisti ga bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.


Več v Črna kronika