V Cezanjevcih se gradi dolgo pričakovani vrtec

Najprej se bo na lokaciji zgradil vrtec, ki bo glede na število otrok pet oddelčni, investicija pa se bo nadaljevala v letu 2016 in 2017 s predvideno gradnja osnovne šole in telovadnice

Prlekija-on.net, torek, 3. marec 2015 ob 10:174
Gradnja vrtca v Cezanjevcih

Gradnja vrtca v Cezanjevcih

V Cezanjevcih so se v začetku leta po vseh pridobljenih dovoljenjih začela dela za izgradnjo dolgo pričakovanega vrtca. Junija 2013 je začel veljati Občinski prostorski načrt, mesec dni pozneje je bila izdelana idejna zasnova za novo šolo in vrtec, v letu 2014 pa je bila naročena in izdelana tudi projektna dokumentacija PGD in projektna dokumentacija PZI.

Izdelovalec navedene dokumentacije je bila družba Biro Biro d.o.o. iz Maribora, stroški dokumentacije so znašali skupaj 42.156,80 EUR z DDV. Stroški geotehničnega elaborata, geodetskega načrta in spremembe bonitete zemljišč so znašali skupaj 8.623,82 EUR z DDV, stroški izdelave projektne dokumentacije za nizkonapetostni elektro priključek pa so znašali 1.361,47 EUR z DDV.

Video:
Položitev temeljnega kamna
Podpis pogodbe
Javno naročilo za izbiro izvajalca gradbenih del je Občina Ljutomer objavila na Portalu javnih naročil 25. julija lani, kjer je svoje ponudbe oddalo osem ponudnikov. Kot najugodnejši ponudnik je bilo izbrano Gradbeništvo, Milan Pintarič s.p. iz Spodnje Ščavnice, pogodbena vrednost del pa znaša 1.597.549,04 EUR z DDV. Pogodba z izvajalcem del je bila podpisana 3. oktobra lani, izgradnja vrtca pa je predvidena v roku 270 koledarskih dni.

Strokovni in finančni nadzor nad investicijo bo izvajal Gradal, Bojan Sekereš s.p. iz Lendave, stroški nadzora bodo znašali 13.054,00 EUR z DDV. Stroški izdelave varnostnega načrta in izvajanja koordinacija varstva pri delu na gradbišču bodo znašali skupaj 2.380,22 EUR z DDV, izvajalec bo DAING d.o.o. iz Beltincev.

V letu 2014 so bili izvedeni tudi odkupi potrebnih zemljišč na novi lokaciji, stroški kupnin so znašali skupaj 43.016,00 EUR. Najprej se bo na lokaciji zgradil vrtec, ki bo glede na število otrok pet oddelčni, investicija pa se bo nadaljevala v letu 2016 in 2017 s predvideno gradnja osnovne šole in telovadnice.

Uvod v dela so bila v začetku januarja, posekali so tudi drevesa in očistili območje, a gradnja za zdaj stoji, saj se trenutno izvaja zabijanje testnih pilotov, kar predvideva geotehnično poročilo, na osnovi obremenilnega preizkusa testnih pilotov pa se bo izvedlo temeljenje objekta.


široki torek, 3. marec 2015 ob 11:42

Lepo in prav da se začne Ampak nevem zakaj so v zadnjih dneh odstranili vso gradbeno mehanizacijo. Upam da grdnja ni zaključena. Če je potem nevem kako se bo negdo zagovarjal pred starši ki pričakujejo od občine in občinskega sveta obljubo da z novim šolskim letom njihovi otroci obiskujejo že nov vrtec.

opazovalec torek, 3. marec 2015 ob 13:50

Ki je ze vejki petek, kda so eni podpisovali pogodbe, druge pa mazali gulas.
Te je blo receno 270 dni, pa se tretjino totega cajta ni delalo nic.
Zaj pa je blato, pa se opet ne da nic nareti.
Mogoce pa do nove terme, samo je voda malo premrzla.

DaBe torek, 3. marec 2015 ob 14:50

Res pa je bila gromozanska sila, vse posekat, vse pospravit v treh dne, nato pa....niti štorov še niso ven skopali..pa je več kot en mesec od takrat. Pa daleč od tega, da bi bilo blato za to ovira...kje pa.

Najbolj od vsega pa se bojim, da bodo na koncu vse zaj***i! Gre za zelo zahtevne gradbene razmere (talna in meteorna voda, ki seveda ob pravilnem pristopu niso noben problem), a ne projektant, ne izvajalec, skratka nobeden se stvari ni lotil pravilno. Spet vse po liniji najmanjšega upora, za katerega seveda nobeden ne bo odgovarjal, ko bodo ta mali v vrtcu spali s plavalnimi obroči.

oswald sreda, 4. marec 2015 ob 18:31

Štore so spipali,zej pa je fse fkup vgasnolo Mislec

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Gospodarstvo