Vaška tržnica pred Dnevom žena

Tradicionalne stojnice Zavoda za turizem in šport Radenci

Filip Matko, sobota, 7. marec 2015 ob 16:44
Vaška tržnica v Radencih

Vaška tržnica v Radencih

Dan pred letošnjim Dnevom žena, torej na prvo in ne drugo soboto v marcu, je Zavod za turizem in šport Radenci v središču kraja pripravil tradicionalno vaško tržnico.

Tako so se pred praznovanjem 8. marca, ki bi naj bil praznik deklet, žen in mater, vsi zainteresirani med 9. in 12. uro lahko oskrbeli z drobnimi pozornostmi izpod pridnih rok različnih obrtnic in obrtnikov ter izdelovalcev okrasja. Niso pa manjkale niti stojnice z jedili, pijačami, zelenjavo in sadjem ter mnogo čem drugim.

Okrepčati se je bilo moč z domačimi dobrotami (pecivom iz krušne peči) Helene Šic ter pijačami pri stojnici organizatorja, Zavoda za turizem in šport Radenci. Delavci tega zavoda so pripravili tudi stojnico z domačim bučnim oljem in domačimi marmeladami. Suho robo in različno sadje je kar iz avtomobila-kombija ponujal Stanislav Cer s Polic pri Gornji Radgoni, k ustekleničenemu medu pa je panjski končnici s čebelnjaka dodala firma Bogdan R & M. Različna mazila in olja se je ponujalo pri stojnici Pachanama center, igrače iz nekdanjih časov, pa tudi nekaj knjig se je lahko kupilo pri posebni stojnici Branke Janežič. Darilca za različne priložnosti se je dobilo pri stojnici Sonje Francelj, ekološko pridelano zelenjavo in sadje pa je tradicionalno ponujala Ekološka kmetija Berden.


Več v Družabno