Člani in članice PGD Ljutomer so se zbrali na 144. občnem zboru

Na zboru so podelili tudi številna priznanja

Prlekija-on.net, nedelja, 8. marec 2015 ob 16:42
144. občni zbor PGD Ljutomer

144. občni zbor PGD Ljutomer

V soboto, 7. marca, so se člani in članice Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Ljutomer, zbrali na 144. občnem zboru. Ob tej priložnosti so v gasilskem domu tudi uradno odprli prenovljene prostore, trak pa je na povabilo Leonarda Markoviča slavnostno prerezala županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba.

Županja se je v govoru zahvalila za vso požrtvovalnost vsem gasilcem, čestitala jim je za lepo obnovljen prostor ter povedala, da je ponosna na vse gasilce in gasilke v občini, ki tako predano opravljajo svoje poslanstvo. Veseli jo, da je tako veliko število žensk v PGD Ljutomer in jim ob tej priložnosti čestitala ob dnevu žena.

Na zboru so še enkrat čestitali vsem, ki so prejeli priznanja Civilne zaščite na osrednji prireditvi za področje Pomurja ob Mednarodnem dnevu Civilne zaščite v Murski Soboti, 3. marca. Podelili so tudi priznanja za napredovanje v gasilec 1. stopnje, ki so jih prejeli Mihael Bukovec, Matej Polanič in Vito Erjavec ter priznanje za okrogle obletnice delovanja v gasilskem društvu. Za 20 let delovanja je priznanje prejel Benjamin Vučko, za 40 let Milan Kreft, za 50 let pa Roman Žinko. Številnim pa so podelili tudi zahvale za pomoč pri obnovi gasilskega doma.


Več v Kultura in izobraževanje