Uradna otvoritev makedonske restavracije privabila številne znane obraze

Restavracijo je slavnostno odprl častni konzul Republike Makedonije v Republiki Sloveniji, Štefan Pavlinjek

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. marec 2015 ob 08:21
Restavracijo je slavnostno odprl Štefan Pavlinjek

Restavracijo je slavnostno odprl Štefan Pavlinjek

Minuli petek so v makedonski restavraciji Furna v Mariboru pripravili uradno otvoritev. Restavracijo je slavnostno odprl častni konzul Republike Makedonije v Republiki Sloveniji, Štefan Pavlinjek. Kot smo že pisali, je tovrstna restavracija prva v severovzhodni Sloveniji.

Ob tem so v kulturnem programu, ki ga je vodil Andrej Okreša, zapeli in zaplesali članice in člani Makedonskega kulturnega društva Ljubljana - folkorne sekcije Kalina. Ob makedonskih pesmih in makedonski tradicionalni kulinariki so se zabavali številni znani obrazi iz Maribora in vse Slovenije.

Na obloženi mizi so člani družine Davidovski, ki so sicer znani gostinski delavci v Ljubljani, Lendavi in v Mariboru, gostom ponudili tradicionalne makedonske nacionalne jedi. Ob tem ni manjkalo rdečega in belega makedonskega vina. Gostitelja večera sta bila Stavre Davidovski in Stefana Davidovska.

Sicer pa bodo v Furni poskrbeli, da bodo imeli redne kulturne prireditve makedonskih in drugih umetnikov ter tako poskrbeli, da se bo pridih tisočerih okusov sončne Makedonije okusil tudi v kulturi. Vabijo vas v svet tisočerih okusov še neodkrite Makedonije.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo